[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (37) 龍仔炒呀炒

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
天祥有呀, 尖咀店已經有擺個牌係度
雖然唔知點解facebook果D未宣導
17-28 f2.8究竟幾時出邊到有得訂
天祥有呀, 尖咀店已經有擺個牌係度
雖然唔知點解facebook果D未宣傳
晨早天祥訂左
雙城係咪第一水未必有
想𢯎個保養
點解我上官網搵唔到呢個promotion
我都手思思
有無巴打有用過B25?最近想入所以問 因為24.4GM要等到八月先有但七月中就去旅行 鍾意佢夠輕便同焦段自己想要..
想聽下大家嘅評價
想問個保養,乜唔係全部行貨騰龍都係五年保咩
我之前天祥買2875都係五年
有,好鏡黎嘅
呢個級數黎講唔算貴,始終出左一段時間
可能係特選掛
幾多錢請問
可以拎上手同埋係咪DEMO 上唔到機?
未有得拎,得個牌寫住可以訂
落訂500,支鏡價錢7400,比想像中貴左
有無人要龍仔現金卷?
$100一張三百蚊discount
預訂鏡頭可用
今月尾到期
$7400
對比支1635z都抵啦 乜都俾粒膠

巴打有無用過其他蔡司鏡(sony蔡) eg 55.8Z?
我有支35.4Z 然後睇其他人review同youtube見到B25嘅顏色好似同sony嘅蔡有啲唔同
網上話顏色係鮮豔啲..但我點睇都似係sony蔡好似飽和度高啲咁B25反而好似濃得黎好柔和 (用dcfever d samples比較)
想知道分別大?雖然知道係個人喜好 同埋可後製
但都可以比多個借口自己買 2535雖有分別但都算接近
有用55 1.8
色呢d美感嘅野個個人睇都有唔同感覺
自己覺得舒服就得
我會入LR
35 1.4對我黎講重,我未用過
其實有邊間細鋪係有做sony個優惠
其他細鋪拆咗個mc11先做到12100
用緊A73, 有支24105, 想買多支輕便大光圈係屋企影下貓仔/出街影下人像,巴打們邊支cp高推介?
budget...?
sorry講漏左,1萬蚊樓下
b40?
如果想用返sony鏡呢
外國同2875同一定價
明恰鳩香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞