開聲叫個大陸佬唔好打尖去排隊,比個大陸佬屌返轉頭

119 回覆
677 Like 5 Dislike
你女朋友落巴士既時候應該腳仔軟哂
夠pop既叉住佢條頸叫佢排隊
而家個社會誰大誰惡誰正確
香港地大把人 d廢老廢中都唔排隊上車
有次見到個鬼婆廢老又係咁老奉要人比佢上先
痴撚線
我去海洋公園試過有個細路(大約5歲左右)捐欄杆咁插隊
我朋友一手拎起左佢(捉背囊)拉返佢返後面
佢哋最乞人憎係 俾人識穿咗之後
仲要扮可憐 扮弱者
搞到佢好似被人害 被人屈咁
我都會頂住佢地,但事實上得我加多最多一兩個同事喺到
班地盤佬係講緊幾十人
我真係頂唔到幾多個
班人真係好厚顏無齒
在場一定會幫拖出聲!

我試過一次係小巴總站,得兩個人排隊,我排第一,另一個排第二。

跟住再嚟一對大陸口音嘅男女,兩條大陸人一路傾計,一路排左我前面。

跟住車門開,兩條大陸人竟然打尖上車,我即開口叫佢地排隊。條男嘅大陸口音友話,係佢排隊先。跟住我話佢講大話,我睇住佢地插隊。

來回幾句,條大陸口音女插咀同我講:「你唔好嘈啦,反正你都上到車。」

跟住我回應佢:「咪係囉,計埋你4個人,你排隊都上到車架啦,點解你地唔排隊?」跟住條女先收皮。但個男嘅繼續鬧返我轉頭,話無插隊。

係呢個時候,司機爆粗鬧嗰兩條友,兩條友先收皮。

落車後,個大陸口音男仲望住我指手劃腳,我即行埋去想鬧佢,但佢見我行埋去即刻急步走人
我次次見到打尖都屌,由其係師奶阿叔扮晒野Zip高黎巴士隊。但我次次屌都無人會幫手出聲,反而係個個望住我,好似我攪事咁。
有次係九龍塘上車 有個呀叔靜雞雞排左我前面
我叫佢排隊 佢同我講佢咪排緊隊
仲屌9我排咁後 我問佢係咪要痴住道門先叫前
身邊啲人剩係玩電話扮聽唔到
上到車個呀叔仲係咁屌9我 忍唔住行去佢前面問佢係咪恰女人開心啲 成車人望住佢佢先肯收聲
香港人冷漠情度可以解決地球暖化。
我試過係地鐵屌7個鬼佬,成車人當睇唔到
香港人真係好冷漠,成日屌人打尖都係單打獨鬥
咁就未試過
巴打加油

咁多人有同事就反而難搞
驚連累佢
如果我自己一個會扮痴線佬
一定幫手屌打尖嘅
我會幫口
之前地鐵見到有人屌大陸佬打尖 睇唔到都照幫左口先
呢d咁既仆街打尖大聲播野都聲大夾惡
痴撚線
試過坐巴士叫個阿叔細聲d睇野
廣東話唔應 用普通話同佢講 佢突然屌9我話我當佢大陸人(利申佢講既唔係純正廣東話,鄉音甚濃)
我就話廣東話你唔應以為你唔識聽咪用其他語言
咩地方人其實唔係最大問題 既然你話自己唔係大陸人
就唔該唔好做大陸人行為 戴番個耳筒 或者熄細聲d 唔好大大聲播普通話片
咪冇人覺得你係大陸人

之後佢好唔順咁收皮

其他人當食花生

不過平時遇到呢d都會出聲屌 如果同朋友一齊佢地都會屌埋一份
你個利申有乜撚野用啊on9
你同佢講
打尖唔緊要 但最多只能在我後面
朝早返工有個大陸婆見多人排隊上車
佢係落車度門個邊上
我同另一個阿姐出聲屌佢
佢施施然傳張八達通上黎嘟
呢啲人真係好撚唔要面
我實屌
之前出過好多次聲, 冇人幫拖
而家索性會話你可以打尖不過咪撚打我前面
打就排我後面
如果後而既人係冷漠撚都唔關我事
唔止支那狗啦,啲南亞狗都係
上次先屌鳩完佢地,直接開波大聲屌佢地老母
對住d死支那閪一定要夠惡, 支那閪係信奉誰大誰惡誰有理, 平時我屌柒班撚樣都未撚輸過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞