開聲叫個大陸佬唔好打尖去排隊,比個大陸佬屌返轉頭

119 回覆
677 Like 5 Dislike
我都試過,係迪士尼玩無啦啦比人推跌我,一野沖上去,我嬲朋友立即鬧番佢,發覺啲大陸人好鍾意推啲女人
排隊等巴士, 日日都有人1個排隊, 3個人上車
屌佢又話一路有排, 行開左姐 事實根本就無排過

所以香港人唔好話自己質素好好, 根本衰過大陸佬
大陸佬你屌佢, 佢會知衰,
香港人會屌番你轉頭
我會直接推返開佢哋
再鬧咪撚打尖啦
講真幾個人我都係咁推
啲大陸人人好鍾意推撞女人,覺得女人就係低賤啲,都係藍絲但借男友acc,我生得矮又瘦,所以成為推撞目標,打完尖仲要話佢排先
你唔好怕醜
好佬怕爛佬 佢係爛佬你就爛過佢就得
佢每次成功打尖都係鼓勵佢下次咁做
唔好成為佢的經驗值呀
出手你就ON9了,等佢出手先跟住報警啦。
上次去麥當勞買嘢食
原本排到下個到我
突然有個講普通話呀婆推個孫女去我前面 睇menu
我就問我前面個女人 你哋係咪一齊㗎?
個女人話 唔係啊 我唔識佢㗎

然後我前面個女人落完單我就行上前 落單
點知個呀婆同我同一時間開聲嗌嘢食
我即刻呆撚咗心諗有無咁不知廉恥嘅人啊
然後我已經好禮貌咁講 呀婆,排隊係後面喎
然後佢望下條隊 已經排到好長 佢就發爛

呀婆:咩啊 你邊隻眼見到我無排隊啊
我:我哋呢到咁多個人隻隻眼都望住你插隊啊
呀婆:明明細路女一直排你前面 係你自己睇唔到
我:我無睇唔到個細路 我睇住你推佢上前插我隊仲係到扮睇嘢食(呢個時候個細路女已經淆底走去後面)
呀婆:你連呀婆細路女都蝦嘅 乜你咁嘅(然後指住孫女 督佢個頭 喝佢)你話你有無打尖(細路女好驚咁望住呀婆 然後好猶疑咁擰頭)(呀婆再問自己新抱)你話我有無打尖
新抱:無
我話:你自己打尖仲要教壞下一代講大話 總之你而家打尖就係唔啱
然後呀婆繼續鬧
收銀就同我講:唔好理佢啦 想食啲咩
我落完單攞完嘢食就走咗

我好嬲明明而家係人哋唔啱 仲要惡人先告狀
我自己一個係到撐住
後面排隊咁多人都無人幫我出過一句聲
鬼叫我住係已經淪陷嘅大西北咩
琴日巴士上面有條廢老大大聲播野, 我又係客氣叫佢細聲啲, 唔該前唔該後, 佢都發神經話個個都係咁, 串爆樣。

直至我真係開大聲加企係身屌柒佢先識縮埋一舊。
屌佢老母, 香港啲無品無公德心爛人真係越嚟越多。
開始進入social contract theory嘅state of nature
大陸婆 打人小巴四五架車尖
話識邊個同學
我大大聲屌鳩佢
四五架車排半個幾鐘先上到身
你幾分鐘就上到車
我講果時都係得一兩個ar 叔話
屌d 大陸人係咁架啦
我叫佢排番後面 條友死都唔很
我就同佢同一架車

上車同司機講又唔理

之後我對住車外面d 人講 慢慢排啦你地

最好係咁比人打尖
對生蕃,先鬥惡,再鬥打,無其他選擇
係海洋公園比人zip 位想衝去前面

我一手扯住佢後衫領,好似捉老鼠咁屌番佢去後面
食自助餐都試過,條大陸佬行去另一邊照打尖
仲要轉身話我地慢
叫佢排隊,個個咁有秩序你好無意思係到詐傻扮懵
屌你啲大陸閪就梗係覺得無所謂啦,你地係大陸慣左丫嘛。
呢道係香港呀,守下規矩啦仆街。
如果佢排我後面 人地未落車就想衝入去
我會特登行左行右咁
借啲意塞係佢前面唔比佢入

而直接衝前果堆廢老
通常都會比落車嘅人撞返出嚟
尋日朝早坐巴士返工,下層瞓到一半聽到啲播片聲,呯呯嘭嘭,我周圍睇好似無人覺得有問題咁,我又見唔到邊個播,之後大聲話咗句「邊個手機播到咁大聲呀」,結果周圍啲人好似當無事咁,無反應,條仆街就繼續播,我見大家都咁包容我就校大聲音樂繼續瞓
係,應該大大聲喝佢

你要打尖打我後邊,其他人我話撚知你,總之我就唔撚忍你。
因為班人都知
同低文化水平既人嘈係無人 人地下次都故態復萌
唔係話咩港豬港豬唔敢做 係真係無撚用
俾你屌到個大陸佬收嗲 第二個又咪係睬你都on9
生番無得教
上次搭小巴有個廢中C9拖住架買餸車一野攝9埋黎想打尖
我就頂住佢話: 喂!!! 排隊啦
佢話自己一直都有排緊 (之後好多個人都跟實我後面上得住個位唔比佢上)
但冇人出過聲, 佢就企係個小巴個門口係咁鬧我鬧到開車都上唔到車
係花生之地你期望啲咩啫,宜家睇啲花生友嘅樣先最搞笑,成個智障咁
之前搭小巴 上咗車坐低聽到小巴佬屌人
望一望咩事原來有人趁人上緊車極速攝位打尖
個小巴佬見到就大大聲屌柒個大陸婆 但佢死都要上嚟 之後有個大隻男乘客一嘢推咗佢落車
個大陸婆仲話咩要告佢 司機即刻話唔使理佢 我地成車人同你做證
對付呢啲撚樣一定要夠惡 惡都唔得打柒佢地就啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞