是咁的,我變左做個細路女,然後嗱左個填色比賽冠軍(2)

163 回覆
62 Like 2 Dislike
推 終於有番啲心情同時間追番文
諗番起小六畢業營真係同個女同學一齊沖過涼
(啲老師嚇我地話太夜會cut熱水被迫一齊沖)
諗番起都覺得有啲痴線
反正有人推開post
但我又未有心情打文,不如更新下今日畫左咩

條例,門大開
今次係我處理過最大張嘅紙皮,畫得好吃力
有D線挖制得唔好
但都係3個鐘畫曬
辛苦曬

中門大開個張好中
根本就係俾政府無限中出立場不同既人
我愛你
推文
推推先
講句唔好意思
憲法保衛戰(送中條例)風波完之前我應該無心情更新篇文

起碼佢地有行動果陣我都會路過下果邊,畫下示威同佔領區
  係我執好行李,準備跟大隊返去果陣,學校社工叫住左我話想同我講兩句。
  佢帶左我去隔離活動室同佢單對單傾計,而家等緊車算係有少少時間。
  因為徐老師跳樓死左,所以我地班入面幾乎所有同學都搵過佢傾計。
  當然,我對個班主任甚實無咩感情可言,所以佢嘅死對我幾乎無影響。
  而個社工平時好少同我交流,佢只係循例咁問左我幾個問題就走左。
  既然佢都唔想同我傾計,咁點解要帶我出飯堂?

社工出左去之後,有人敲門入黎。
  係果個Eric,作為渡假村嘅幕後主人,佢係度出現亦唔算太奇怪。
  「點解你會係度?」我即刻企係身指住佢。
  「睇黎個夢境係真嘅,我真係對你做過D好過份嘅野。」
  夢?佢將一切都推比夢境?
  「你花咁多心機黎搵我,最後都只係想搞我,係咪?」我質問佢。
  「睇黎你同我發埋同一個惡夢…
  係,前日我發左一個好真嘅惡夢,我將你逼左返我屋企然後搞你。
  當我以為只係個夢境嘅時候,我嘅女僕話我果晚的確帶左你去我屋企。」
  因為世界線被剪接同扭曲,所以前晚果件事係而家我面前果個人黎講只係一個夢。
  「但當大家都發埋同一個夢嘅時候,其實好有可能就係有件咁嘅事發生左。
  所以…對唔住。」佢向我九十度鞠躬,好真誠咁道歉。
  睇黎佢係認真咁就夢入面嘅野同我道歉…
  由於世界扭曲左,所以佢強姦我果件事係無發生過,至少我而家仲係處女,要接受佢道歉又唔係唔得。
  「係接受道歉之前,我想問問點解你會咁特登關心我?」
  「因為…你好特別,思想成熟而且細細個就好叻。
  所以我想收你做契女。」
  認真?但而家LEE個Eric信唔信得過先?
  「你想要生女嘅話,求其搵個女仔結婚然後同佢生咪得囉?」
  佢搖頭。
  「我生唔到」
  如果佢真認我做契女,以佢嘅人力物力同財力,我想要咩佢都應該會比到我;不過同時我應該同佢保持距離,廢事果個夢境又再發生多一次。
  所以唔直接答佢,將個波交返比屋企人。
  「咁你問左我爸爸媽媽先,我無所謂。」
  跟住我即刻出去同大隊一齊返屋企。
是咁的
Lee排示威少左,佔領區無左
我就開始嘗試過返正常生活。
不過,夜晚出街畫畫的確成個人開心好多
我覺得你既畫,係對暴力潔癖者最大既武器
有啲人,唔理前因後果,丁點暴力都會覺得件事錯,你既話可能係同佢地溝通最好既渠道 (至少我希望係)

而且你啲畫工的確係得

加油,故事又好,畫畫又好,我都支持你
我只係路過嘅畫家
唔係所有畫都係正面
我屌過民陣自慰堡果壇野
原本打算今個禮拜D示威停曬就可以返去打文
但係今日有個阿婆去金鐘絕食,又係一件值得畫嘅
聽晚又有悼念會
禮拜六日又有遊行示威

我連玩morhau嘅時間都無
早排成日發夢 終於得閒搵翻啲故嚟追

認得你啲畫啫
巴打放心,我會等你出文
例牌推推先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞