[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (26)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
如果買gloverall 就緊係monty la .... 不過duffle 其實有d 難著,除非巴打高大
得170 咁係唔係pea coat好啲
因為見佢pea coat係100%wool
pea coat 我覺得好易carry, casual, business casual 都得。
仲有THE RETRO MACAU~佢地有ORGUEIL、TCB同WAREHOUSE
咁pea coat有咩牌子好?
想要churchill款
我自己就鍾意vintage 軍品,嚟件日本入。

Private White 個件好靚但貴

日系就Studio D’artisan 同Buzz 都ok

當然件Gloverall 都係好選擇
我見Gloverall 個size表
xs chest都要104
但我自己用尺度自己胸 得90 係唔係要xs最安全
個膊緊要過胸,膊唔夠闊你會袖孔緊到郁動有難度
pwvc 果件真係好靚,但聽巴打講size好似有d奇怪,袖長會好長
yes yes, coat 最重要係膊,膊太細就會好唔舒服。太大,成件著上身就唔好睇
呢種尖頭少少既皮boots香港有咩地方可以買
膊有104 但個表冇膊位睇
好多喎,HOAX, Jo-suite 都應該會揾到
你平時著開36定38?
如果跟個size chart
大約 36=xs 38=s
睇返你平時著開咩
因為你個胸90cm 著褸類胸20寸左右其實好正常
我平時著T/恤衫都係s
但係件件衫cutting唔同
同埋諗緊要唔要大小小好
等入面可以著多1-2件衫(平時出街都係衫+外套)
大家好啊,今集又有野送啊!
多多支持!
https://youtu.be/nLxbkrMc904
USMC p44
雲巴成一有好野
Condition唔錯
想知大約咩價入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞