[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (26)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
我都想搵件vintage
想問下各位巴打有無咩鋪頭可以500蚊左右買到derby hat、campaign hat嗰類帽?
Luddite 賣New Yorkhat 有啲都係580左右
可以去睇睇
唔該曬!
我都係luddite 買過2,3 頂new york hat
Luddite 啲野好似幾貴
一d d 啦
我見佢啲夏威夷裇都好似要800幾
好多日牌都過千
似乎講緊古着?
狀態,年代,產地,牌子,物料咁多因素
chicago可以$1xx執到件
fakealpha要成$4xxx既都有
最緊要知自己要乜
我都留意到vintage 夏威夷shirt 個price range 好大,其實貴果d 係咩原因?

vintage 夏威夷shirt 有無話咩時期咩廠咁?
Vintage唔知~但就咁Sun Surf 計~唔同質地,唔同設計~個價都可以差幾好多
都係好似其他古着咁啦
真vintage,keep得好就自然貴
靚料例如用silk,鈕用d特別野整: 珊瑚貝殼椰殼之類,夏威夷製 又會加分
我都係自己觀察所得,唔知準唔準
反正我買1xx果d粗着
overall 有無話咩cutting 要注意
要oversize

大四寸差不多。 即係係牛褲著30,overall 就買34
我打算入面tee 著converse 好似無死
見daychild ig都幾多overall 未諗到入件咩色
紅巴有無推介
一條深藍,一條淺藍直紋

純米白色其實都好襯
好 搵日去望下
1xx 邊度有得買
Take5 respect
日本d古着舖
香港就難d, 你睇下黎緊個vintage market有無抵嘢啦
泰國都多,chatuchak有間100-500匹任選vintage aloha,不過要自己尋寶又熱到hihi
不過咁先有樂趣
想問下巴絲打們點睇依件alpha industries既G-1

https://www.alphaindustries.com/mens-leather-jackets-g-1-leather-jacket

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞