信用卡俾人盜用左

179 回覆
11 Like 144 Dislike
都已經兩三個月了
我認
匯豐d cs又撚鳩人
我尋日都收到渣打 SMS 話有條數EUR39, CS話係 Amazon debt 我, 我話冇碌過, 佢都即時幫我 cut 卡兼唔使理條數
你statement有冇出現翻條數叫你找呀?
無就基本上都唔洗理佢嫁啦
咪傻啦,一定要同商户deal ,之前app store俾人盗我張卡課金,打去銀行要我叫apple果邊向銀行取消筆消費
Apple 記錄曬之後,我銀行月結單下個月就見到cr番筆數
銀行只係負責扣數,實質洗你錢既係商户

就好似你俾人告,你唔係叫警察同法庭唔好告你,而係搵告你果個,警察同法庭只係中間process果個
1蚊係用黎試下你張卡用唔用到先
btw我之前都試過俾人偷
推你個例子上黎比其他人睇先
我一開始就係好似你咁諗
但依家cs又肯幫我hold起
屌 d流程好撚亂呀
去7仔買野係實體店
我呢個交易係網上交易
跟本就唔同
on9
apple 肯幫你係apple好

銀行一定有責任要處理
有處理就好,我諗每間銀行做法唔同
唔洗聽啲人鳩up
上面咁多人既成功例子, 消委會都有教
呢啲係消費者權益
明明係銀行要做既野, 要個客自己做返咪好唔得閒
應該係可以,無記錯60日內既交易

不過可能間間行唔同,直接打上去問
你邊間銀行

Please examine your statement immediately. Contents of this statement will be considered correct if no error is reported within 60 days from the Statement Date. See overleaf for important information regarding fees, charges and appropriation of payment.
請立即審核此月結單,若本行於發出月結單後60日仍未收到閣下之查詢,一切賬項均作實論。並請參閱背頁有關收費﹑利息和還款資料。

If you have any questions concerning your statement, please call (852) 2886−4111.
閣下如對此月結單有任何查詢,請電(852) 2886−4111.
以前試過apple store買iPhone
個server lag到仆街
之後話我張卡碌左7次搞到爆埋limit
打去匯豐叫佢幫我搞
佢都係話要我搵apple搞
HSBC cs正仆街
點會無得退
之前屋企人上網買野無睇清楚 原來係假網頁
即係得俾錢個途徑係真 網頁上所有野包括地址 email都係假
過左幾日先打去銀行 再跟佢步驟提供資料俾佢
好似過左1,2個月就拎返D錢同換過張卡

我呢個case係大頭蝦都得 俾人盜用無可能唔得
直接cut卡保平安

之後寄過張新俾你 卡number會唔同

利申 中過招
依家佢地肯hold起就算係咁啦
煩左成日
等新卡到又要搞返d自動轉帳
正常order無confirm到既係會release 翻條數
confirm左既就你fatfat啦
咁仆街?
我用細行卡,一打去立即幫我cut
重極速出過張新卡比我

全程我冇操心過,2個月唔洗就打比我同我講搞掂左
呢一單咁真係apple扣多你6次錢
關hsbc撚事咩
試過張卡只係簽左十次以下,而且全部都係嚟碌香港餐飲,三個月後就發現比人係咁碌1美金網上購物, 打去cs 叫佢幫我查吓點解咁都比人盜用,查左成半年影都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞