信用卡俾人盜用左

179 回覆
11 Like 144 Dislike
你講個例子已經係詐騙
你做銀行㗎
條友唔幫你搞
你重要幫手諗埋理由解釋
唔知係咪間間唔同
但我之前恒生卡係直接打去話被盜用 啲數唔係我碌 佢就會幫你搞
俾埋keyword你google
"消委會 信用卡 退款保障"
點會唔幫你搞
又話ios好安全
咁我依家係咪再打上去叫佢幫我搞
未試過俾人盜用
好混亂呀!
我都試過 都係恒生
打去同佢講比人盗用
佢幫我換卡同埋佢地會查
乜都唔洗理

但聽fd 講有d銀行會叫你報警先
實體卡畀人偷左號碼同安全碼一樣可以上網買野, 關ios 咩事
下 我之前張恆生卡 連續比人盜用左兩次都即刻搞到
又係去埋d我唔去既外國網站碌
仲即刻出過張新比我
不過張新既好快又比人用左
結果再出多次 暫時未有事
恒生服務真係一流
試過
HSBC條友幫我同AMAZON提出DISPUTE
同埋主動幫我扣起條數唔洗交住先
半個月後通知我唔洗交呢筆錢
然後我廢事之後又黎過直頭換埋卡NUMBER
邊間咁衰要埋單
咁樣係刑事
人地銀行有team investigate
唔洗理佢地點做啦
同埋你估人地傻咩
你話waive哂就waive哂
打上去card center 屌佢老母臭西啦, 張卡畀人盜用唔通係個客錯咩, 你企硬一定要cut 啦, 佢查明嗰兩條數唔係你畀兼未出貨根本無可疑
唔洗埋單。。。。我早排DBS都俾人盗用左
同樓主一樣,先係$1 再過幾舊,DBS直接打黎問我有無買過罰,之黎同我講CUT CARD,再同對面銷數
上個月先比人盜用完
System自動偵測到係可疑交易然後鎖卡
我打返上CS確認唔係自己碌之後所有程序都係佢幫我搞
原來咁多人都係咁
會唔會裝左d咩app佢自動幫你訂閱,之後自動扣數?
張卡冇用好耐都比人盜
我懷疑啲人會留意啲好難唔用嘅卡
博持卡者唔理張棄卡,佢地就過到骨
張卡冇用好耐都比人盜 我懷疑啲人會留意啲好唔用嘅卡
博持卡者唔理張棄卡,佢地就過到骨
我之前張ccb信用卡都比人盜用
好彩嘅係當我想call card centre嘅時候,card centre已經打比我問有冇碌過卡
佢地覺得係可疑交易所以打比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞