信用卡俾人盜用左

179 回覆
11 Like 144 Dislike
屋企人?
咁撚大個人都唔識點做你不如用返cash 啦
你問佢拎dispute team電話再打去講呢個情況
點會無得搞,銀行唔會第一時間幫你搞因為佢要搵商家。但你呢個情況係搵咗商家都搞唔到,只可以搵銀行填表dispute
銀行蝕都只係蝕transaction fee,銀行會問商家拎返筆錢,然後入返比你。
我用shittybank 佢幫我dispute 個charge 一個星期搞掂幾皮野

但消委會調查亦發現,部分發卡機構的前線客戶服務人員,亦未能全面掌握機制內容,有時因此未能提供準確資訊,甚至拒絕為持卡人提出申請。

啱啱再打去匯豐
今次條友終於幫我hold起條數

唔該哂上面咁多位Ching
你係唔係假膠
比人盜用都要自己搞
比人偷野駛唔駛自己查?
虛假聲明刑事喎
你會唔會咁做?
card centre年中都遇唔少客比人盜用信用卡架啦
佢地點會唔知點做
一定係銀行搞,你係咪講得唔清楚
你咁ON9 不如同返八達通算啦
唔好申請自動增值添呀
課金?
其他巴打咪話再打囉
企硬啲
話筆數唔撚關你事
講到係銀行問題
筆數你唔撚會找
叫佢哋自己搞掂
再唔得就屌佢老母
有幾惡得幾惡
根本好多CS怕麻煩唔想幫客搞就搵D籍口推個波去商戶
自問真係被盜用既, cut卡+chargeback就搞掂
已經叫銀行hold起左筆數
俾人攞埋PIN?幾百蚊都唔駛雙重認證?
amazon真係唔需要2FA
連CVV都唔駛打, card number+到期年月已經可以過數
完全無頭緒
平時上網買野要入no.我都係背出黎
好少會攞張卡出黎
除非出街食飯俾個staff抄左
之前我張黑卡比人碌左架車
我都話算啦 當做善事
結果碌卡果條友第二日消失左 得返部車仲係到
有啲商户係唔洗

btw之前東亞比人碌左幾雞野全部拎得翻
樓主比人老點左啦
黑警唔會幫你搞嫁
26歲(ON9)
試過 同銀行講 佢哋會賠俾你,因為佢哋有相關保險條例貌似
Cs 有d 外判左收最低工資, 係咁上下
CS流程係
1. hold起條數
2. pass去查單
3. 2個月後覆你

利申:早一年試過 DBS到而家都未覆我 但自己追google就3日退返cash俾我仲可以儲分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞