信用卡俾人盜用左

179 回覆
11 Like 144 Dislike
係咪上網填資料揀左「記住卡資料」?
千期唔好揀,每一次都要人手入
白痴
意思係先停卡
然後你想快D 處理就同AMAZON講被盜用
如果AMAZON搞唔到銀行都會幫你搞到
但經銀行搞就要一個月左右(要填FORM)
銀碼唔大就是撚旦快定係慢啦, 最緊要停卡先
的確用信用卡number係 check唔到
用黎做AD1日用幾千美金,積分實好爽
試過比布拉格垃圾hostel盜用張卡
碌咗$10K
最後唔洗比
呀屌 睇到炆炆地
你條友究竟係咪準備想扮「畀人盜用」咗張卡呀

依家就係到問定啲details睇下會點處理/要咩細節同退款成功率大唔大呀

正常人有個做銀行嘅朋友緊係叫佢問佢老頂啦
期望有個高層係到幫你wavie咗佢呀?

真係唔知你咋傻定真蠢
佢無心搞姐
之前比人碌幾十條transaction咪又係比個卡號就幫你搞

Hsbc用戶,同樣試過俾人盜用卡
收到卡數sms後冇幾耐已經有職員打嚟
話筆數有可疑會唔會係被盜用
佢即時幫我停卡同截咗筆數
但之後hsbc寄張書面信嚟
講述返有呢幾事
要我去警署落案
send埋口供紙俾佢地做證
先會幫忙waive筆數

結果落咗3個鐘口供
Hsbc用戶,同樣試過俾人盜用卡
收到卡數sms後冇幾耐已經有職員打嚟
話筆數有可疑會唔會係被盜用
佢即時幫我停卡同截咗筆數
但之後hsbc寄張書面信嚟
講述返有呢幾事
要我去警署落案
send埋口供紙俾佢地做證
先會幫忙waive筆數

結果落咗3個鐘口供
你呢單野 有3個可能性

一 部垃圾Android機中毒
二 酒店wifi 無加密 有黑客長期mon住
三 買野個個網站比人偷左資料
DBS 最近都中過2次
次次都佢打俾我,話已經截左個交易
cut card再出過張新既俾我
....銀行係可以幫你dispute check係咪你有用...
唔通條友用左你張卡係巴西間7仔野,你要自己去巴西間7仔問咩 on9到
蠢撚到無朋友
唔係無心搞 係銀行都唔肯定樓主係咪被盜用先有咁嘅反應
我都係amazon畀人盜用幾千幾千咁碌
係滙豐即刻打電話畀我問我有無喺海外買嘢
我話無就即係幫我處理哂 乜鬼聯絡返商戶
之前比人係美國盗用左張卡,條友online 買左成萬蚊野。

1. cut card
2. 個cs 會寄張野叫你declare 自己冇authorize 過個交易
3. 報驚 + 錄口供
4. 比d 証明 + 口供紙銀行
5. 過幾個月銀行就會void 返條數架啦,一蚊都唔洗比。

只要一日你冇唔見張卡,一日都係銀行嘅責任,佢地要負責賠償損失
真蠢
Sor
可惜無人打過俾我
佢一開始係叫我自己打去亞馬遜搞
佢話佢地唔會hold起筆數

之後再打去匯豐先肯幫我hold起
我都係用hsbc 上次同你情況一樣,
個cs 一定要我搵商戶搞,
商戶又要我搵銀行,
第一單未搞好,第二張hsbc 卡又俾人盜用,
之後再打去hsbc, 今次個cs 幫我搞哂兩單,
Hold 起左筆數,之後就冇再聯絡我點搞
咁你老西都堅持係盜用嫁啦
之後就等覆數啦
個cs一開始係同我講要自己搞
On9
打上去話比人偷卡呀
唔係停用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞