稱中美很可能達成貿易協議 特朗普:華為事件可一併處理

169 回覆
136 Like 4 Dislike
比足100年你班支那都搞唔到d乜啦
講就易

貴國連戰機引擎到依家都未搞得掂阿
又開多條戰線
小事啦,國家俾,呢筆錢濕濕碎
睇完, 真心唔錯
明白多左野
一雞死一雞鳴

華為收左皮個市場空隙自然有其他廠填返入去
而家淨係華為識做5G識做電話咩
晶片唔係單靠洗錢偷技術就可以整出黎架傻仔
唔洗下下人身攻擊既
唔同意咪算
睇下過多三五七年睇下邊個岩lor
1949年到而家,連個飛機引擎都搞唔掂
你自己諗乜野原因
邊有咁易, 講緊高端科技產品, 你睇三星都搞唔掂摺MON機, 得大陸廠暫時做到

如果呢個世界咁易搵到國家取替大陸既生產力同購買力就唔洗咁多國家爭相要同大陸做生意啦

跟本美國同中國都要互相依靠, 其實TRUMP都知, 不過佢想短時間內打破呢個平衡搵著數, 之後再極速回歸返個新平衡(TRUMP希望係一個比之前好既平衡), 你要知道而家美國既負債係好重 無記錯已經去到debt to gdp ratio 104%, 長打美國都無益
點解要由1949計起?
中間經歷過文革,64
中國真正坐大係由入世開始
多謝當時既美國總統同國務卿
埋左個咁大既雷

飛機引擎係重工業,同晶片係兩回事
要既生產條件都唔同
唔係同一個範疇
你唔好拎足球黎比
咁英國同西班牙整晶片實好勁
班友盲反,根本唔知美國已經係外強中乾
利申all in 左京東方
好奇一問
你咁大期望支爆
如果三五七年後
大陸越來越掂
香港越來越霉
你會唔會接受唔到?
好想睇下果種滿心期待跟住慢慢磨滅到絕望既樣
你死果刻都見唔撚到呀
支那仔
想睇撚到華為出自家系統獻醜,然後又放生返佢,睇華為用返邊個系統
國家安全呢?華為係世界大魔頭喎
做乜想收手
摺mon全世界都知喺三星度偷返黎都好意思攞出黎做例子

減左人工而家d三毛水平真係無況愈下
飛機引擎因為要詳細維修
難以落blackbox
基本上打得開,拆得散就抄得到既
貴國搞左咁耐都未搞得掂

更何況是唔是都落blackbox 既電子業?
你估真是爆開粒chips 就知佢點行?
侵侵一直都係談判專家
蝗蟲如果偷到抄到一早自己整左啦

你咁講應該支持ban哂一切供應
等蝗蟲自行研發一切咪科學大躍進囉
你到今日 仲覺得特朗普單純係商家佬?佢上任之前中國就係錯判佢商家佬性格 以為有錢就得 搞到自己咁
d 3毛真係好低水準
其實有咁既諗法果 D 好多都仲係讀緊書或者岩岩出來做野, 對社會唔係太了解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞