稱中美很可能達成貿易協議 特朗普:華為事件可一併處理

169 回覆
136 Like 4 Dislike
睇黎似壞消息多d
即係增加緊本錢去傾
而家玩緊show hand, Trump牌面大
恐嚇中國
底牌係乜,冇人知
我估中共好快投降
佢都知中國底牌係周星星,知中國最後唔會開牌比人知佢出千,而家只係等中國認輸
有生意邊個唔想做, 仲要華為D訂單講緊過百億
聽到悶了
華為危害國家安全喎 幾百億算咩
改華為做: made in USA

Simple
即係今日大升,收到
喜怒無常
習慣晒
美國話你聽邊個揸住邊個春袋
挫下你班自稱世界強國嘅契弟銳氣
等你仲日日打飛機打到當自己真係世界第一
商家佬唔係咁諗, 有錢唔賺咩, 理得你國家安全? 果陣打緊二次世界大戰初期, 美國仲賣緊石油俾日本仔, 中期先唔賣, 之後就珍珠港
擺明就係智識產權/間諜偷技術/技術轉移問題
傾得掂肯改法例同俾番版權費既咪放你
傾唔掂自然唔會俾你再繼續撈落去
貿易戰同華為風波隨時係講緊同一樣野
睇左好多地方既評論,係得連登睇到中國咁差
都係個句,肯開放市場就唔洗打
不過前題要肯簽,如果唔肯簽基本上再出招
到時就會愈黎愈難落台
真正撚狗咁撚

快啲簽城下之盟
美股急跌--出好消息
接近25800 , 再出招打支
枱面上面有5條A 支那嗰pair仲要係淘寶A
點開牌呀
無錯, 太先入為主, 因為個佢地個mind set係好似D英雄片咁, 中共係壞人, 美國係好人

但呢個世界唔係咁運作, 一切都係利益掛帥, 同埋唇亡齒寒, 中國唔掂香港都唔方好得去邊, 一廂情願以為美國做低中共, 然後香港可以變好, 其實係好天真既想法
打落去,大陸一定係揀鎖國
加美國進口產品加好多稅
然後大陸仲要玩商城制
要全面下架係無難度
D&G辱華,全部產品係大陸消失左
需求根本冇變, 呢個世界仍然係有一樣既人數需要換手機
對晶片廠黎講出貨量根本唔會有大變, 變既只係中間果層轉左比例
華為賣唔出, 咪其他安撞賣多D, 晶片咪賣多左去SAMSUNG, LG, 小米度
好呀 用返2G電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞