稱中美很可能達成貿易協議 特朗普:華為事件可一併處理

169 回覆
136 Like 4 Dislike
白撚痴
所以國會/總統咪可以行使權力制衡賣國商家
我睇左好多連登觀點,有幾類人

1:唔係覺得大陸差=香港好
有部分人係預左跟住差
係預左
點解預左都要覺得好?
因為佢地本身已經食緊屎,差緊
覺得大陸同香港再差,自己都唔會再差上加差。
睇人仆街最開心

2:覺得香港環境差左既話
自己會有上車機會,可以把握到

3:純粹好憎大陸,覺得侵有能力同責任收大陸皮
即係未得啦, 仲拎緊華為出黎對協議施壓
升爆佢
外國人什至好多香港人
無留意開新聞就唔知道支那啲衰野
其實Twitter Facebook 都好多人鬧支那
3毛最叻就係fake news
講到口臭 世界上冇不公平協議 你肯簽係你嘅事 你大可以唔簽 而家更冇支鎗指住你簽
又可以殺一堆盲目好友
短時間內,華為一定收皮架啦
而亦都會好似你講既一樣
需求會轉落去一堆國產手機度
中共唔會俾華為死,點都會救
而且,大陸被迫搞晶片,長遠對美國唔係好事
明明係中國反口唔做wto話會做既野,成日偷人技術用,又保護主義,換控制現金流。
但睇支那新聞多就變左美國逼中國簽不平等條約。
係支那自己要自爆 怪得邊個
依家禁運咩?2G
指數反映一切
你唔係以為連登既農場文比得上俾錢買既報告呀?
個底係周星星已經唔開得
短期內,你講既都岩
長遠就唔知
晶片設計,大陸依家係做到
生產都做到
大陸只係做唔到7-14線程既晶片
舊兩代既係完全無問題
依家係被迫不計收益,只求唔俾人渣春袋去做一樣野
一樣野本身係獨市,依家開多間,長遠計點唔會有影響?
以前既高登夠無人諗到一夜就俾連登食晒成個市場份額啦
呢個世界係咁現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞