6月9日可能香港最後一次遊行 請廣傳

574 回覆
3353 Like 68 Dislike
比藉口佢話大部分香港人支持修例,只有一小部分在亂港
呢個係現時保障,過左條例等同咩罪都拉得
最後一役 必定出席
好波 淨係睇提69遊行
612隻字不提
我近年參加過大大小小好多集會,
後生仔比例就係好少,
佢哋口中嘅廢中廢老就好落力參加。

對上嗰次去,經過我隔離有個都五六十歲嘅婆婆,
佢做倒垃圾都專登請假嚟遊行,
班後生就成日懶好笑咁要返工不了

只能話新一代唔衰得又唔屌得,
啲戇鳩八婆嘢就推足五六個Post懶正義,
呢啲真真正正需要關注嘅嘢隨時嗰班會點入嚟望下嘅得小貓三四隻
要推
我鼓勵大家出去行,要盡返自己既公民責任,
但唔好太多感情投入,幾十萬人行完都改變唔到,
唔會再有十幾年前老董廿三條既情況,
時勢已經唔同哂。

今時今日,
遊行又好,公民抗命又好,對港共都係冇用,
經過廿年,港共已經進化到完全毋需民意授權,
如果唔係今日就唔係林鄭,而係薯片做左特首。

慢慢香港就會變到同中共國內其他地方一樣,
人民只係政府為左維持運作而用黎消耗既資源之一。

共產黨就係咁,若人民服務係假,
要人民為政府服務為政府食草為政府賣命就真。

至於國際關注,其實對共產黨又係冇用,
北韓被美國及各國全力關注到制裁咁多年,
北韓人民過緊咩野生活?

上街遊行係冇用,但係應有之義,
因為行都唔行出黎,
你願意攞條命同共產黨博命都冇機會你博。

今日既港共只有鮮血才可以改變,
泛民老鬼深知如此,但佢地冇得講出口。
部份係怕死,部份係負唔去個責任。

總之,大家加油,唔好放棄。
唉 支持 人唔係hk 過一個星期先返到
但係已經周圍同fd講
加油
一定要成功
推啊
你老母仲遊行有冇諗過搞到今時今日咁你呢班和理非非係有責任?
幫手share遊行日子已經好好
你又做過d咩驚世行動?
推!
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞