Super Junior 圭賢The Day We Meet Again 全員軍畢相愛相殺討論區(28)

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
終於有cb stage!j死了
希大生日快樂!
手滑腐皮左
生日快樂希大人~
強爸....
???????咩事
唉 屌
一早應該退啦
退左對大隊係好 只係作為ELF嘅我哋會有情懷
咁我都有啲傷感嘅
但退咗對大家都好
如果另外那位退埋會更好
又諗起隊長個句 數唔到sj有幾多人
我唔係死忠 但路人咁睇晟敏同強仁比 真係好小罪咋喎
你睇下yg個啲
根本就係公司唔幫拖
強爸
唉!好在佢地今日去沙特,唔駛被人追住回應
由09年尾開始
我覺得中意SJ已經唔再限制於人數之間
強仁正式退團,都係為左大隊好,要真正做呢個決定係唔容易
宜家唯有寄望今次大隊comeback有好成績
咁先值得

一個老飯,好耐冇緊貼SJ消息
突如其來強仁退隊,雖然一早知會係咁,但係點都有啲難過
其實日子長咗 對於數字真係冇咁執著
係想佢哋個個都開開心心 幸福啫
即使強爸退隊
仍然都希望佢幸福 以後都繼續做自己喜歡做嘅嘢
如果佢地唔退團,對SJ既傷害更大
呢個係事實亦都係現實韓飯的確比中飯人數少好多,但係SJ始終係韓國團體
有邊隊現役idol唔想拎到好成績?
打歌的話,海外飯比起韓飯可以做到既野太小
無論海外幾有知名度、幾紅都好,佢地始終都需要韓飯站台

無論點都好,大家都見到強仁同大隊關係依然好好
呢個係不變既事實
希望強仁以後都生生性性,除去SJ之名,佢仲有漫漫長路要走
強仁同佢地感情依然好好我已經好安慰
同埋無可否認SJ初期強仁好多野都幫助左大隊,對我嚟講佢永遠都係SJ一員
但係做錯左,有時真係冇得返轉頭
其實我覺得退隊都冇用
D傳媒如果唔肯放過人(例如每次強爸有新聞都要加句前super junior 成員)
班所謂粉絲咪又會咬住唔放(佢地嘅講法係唔想見到super junior 依個brand出現係唔好嘅野上嘛)
不過既然強爸願意離開咁都冇計
利申:唯13開
Oh 真係退團
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞