Super Junior 圭賢The Day We Meet Again 全員軍畢相愛相殺討論區(28)

1001 回覆
25 Like 5 Dislike
呢個真,好開心佢講左咁多廣東話,而且赫宰講得仲好過東海
佢明知好多大陸人都無講普通話,而且次次都係嗌香港elf唔係中國elf!好想摸摸頭同錫啖佢地
不過點解東海近排唔上IG淨係去Twitter! 我無Twitter 啊
其實佢地全部都係嗌香港elf💙
今次真係講好多廣東話同英文 佢地可能終於知道香港人係講廣東話
唔識講嘅都用返韓文唔用普通話
點會叫中國ELF 呢到香港黎
講起就燥 琴日企位前後都係大陸人
係咁講聽不懂 屌咁就咪撚黎睇
仲有死逼爛逼 一個去到前排拖埋其他朋友上前
好彩我依邊d中國fans都算係咁嘅
冇話死逼爛逼同打尖
不過talk環節就真係完全冇反應應該都真係聽唔明多
燈都無支 又錄足全程
又唔知做咩赫海都未過黎就逼上黎
強國特色 我坐位前面4 條女一支燈都無亦都唔識應援
小海youtube出咗佢係香港玩嘅片
點解我偶遇唔到佢
呢個連自己都唔想望多眼嘅地方,但係你就拍成9分幾鐘片,好多謝你
仲去咗旺角又冇俾人圍添
我都好想見到佢
見佢口罩都冇仲好擔心
好彩得幾個人跟佢
用左op 迪迪尼打尖方法黎逼

其實尋日個場可能有一半都強國
然後係微博強國人屌香港飯冇反應冇應援
我blk a人群中 我連佢地揸咪講野聽唔到
其實我覺得香港fans都真係唔算話好熟應援
個人認為香港人追星真係唔係盲目
好似香港依家咁嘅時勢真係唔得閒淨係掛住追星
坐b 區頭幾排 成班擁出去既時候我企緊第二排
保安條女屌我前面個飯咪撚整欄杆
前面個飯就懶鳩話係後面逼到佢企唔穩 明明無人掂到佢(當時播緊DvsE 佢地兩個未出黎所以企得好和平)
然後前面條女見到個主辦staff係佢認識既人居然開始吹水 傾到表演緊都仲繼續傾
會唔會係係呢個時候傾計啊 專心睇表演應援唔得既
聽到佢地話俾多左三舊幾先坐到咁前梗係要企前啲啦
俾你企埋出去台前好唔好啊死港女
第一次見佢地 本來想買手燈但最近咁多事真係攰到唔記得左
諗住睇concert可以暫時舒壓點知完場打開手機見到新聞我忍唔住喊左出黎
香港飯真係唔熟應援
同埋我記得有一兩次李東海仲講緊野
下面啲人係到起哄叫李赫宰
李東海被逼收口 (記錯勿噴)

我隔離嘅強國飯我全程聽唔到佢應援
可能係心入面應援左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞