【10月新番】JoJo的奇妙冒險 黃金之風 (7) 我在上面,你在下面!

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
理論上,就算俾你停到又如何,因為削時個陣boss身體係在另一條時間軸上,即係幽靈裝態,你都傷佢唔到
離開攻擊範圍
時停果陣直接殺死,等佢唔可以削到咪得?
你入到射程入面咪得囉
反而boss唔係射程入面都可以發動黎觀察敵人先

用法其實差好遠
但離開完後係削時完結係一下你會無左結憶,個下會處於驚訝情況,因為自己位置唔同了,又累左因唔知自己發動過時停,個下優勢係老闆度
睇黎好多人唔清楚削時的能力
其實削時有三種能力,係發動期間大約十秒,而係依十秒會發生咩事
一,身體處於靈魂態,你打佢唔到佢又打你唔到
二,可以觀察依十秒後的影像加以防犯
三,發動完後其他人失憶

所以係依個情況下假如雙方知大家能力同樣
而大家都係幾米以外見到對方,老闆會不斷走,搵方法偷襲強哥
強哥係咪承太朗
要偷襲仲要係一擊必殺先可以打得贏
如果boss係削時偷襲嘅話 想提提大家king crimson係有cd
係 舊版有字幕組翻譯做賣魚強
所以單純白金之星就無敵,弱點只有強哥身邊的人
記唔記得Dio飛刀術同強哥獵鼠子彈術
dio飛刀術唔同,你無dio一樣的時停,做唔到同一時間咁多飛刀的效果
dio要用咁多飛刀只係因為強哥可以入到佢嘅世界啫如果佢時停入面睇唔到野嘅話,一把瞄頭一把心臟已經玩完啦肯定反應唔到嘅
所以應該係boss怕強哥拉遠距離先真
一向都係咁講,當然係boss要拉開距離,就算係射程外,只要一發動能力就一定無傷,而且完後對方又唔知你會係邊,最穩陣的做法
波波每次係樓梯都會柒一鑊
但係boss持久係e
避得幾多次
咁承太朗又唔一定會搵到boss
因為能力發動完承太朗會失左憶
成十秒時間總有方法搵地方收埋自己
即係要夾住尾逃走
點樣唔好玩法?
d出招好好j wor
利申:上網睇 未買
又唔可以咁講,睇咩地利
你話如果係第三部咁個沙漠,緊係老閪都走啦,無地方隱藏自己

但如果係城市中有地方可隱,就可以慢慢從長計義
不過始終係jo太郎有優勢
只要有類似滴血法佢就係不敗
係,不過jojo唔係單純講能力
如有地利同運氣下boss都未必輸

所以都係回歸原點
睇荒木心情
睇第六部就知啦
硬係覺得承太郎會點著支煙睇boss能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞