[會員示愛]NBA 2018-19 PLAYOFFS討論區(61)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
第三節沖緊涼冇睇

但係用來收局可唔可以
咁既難點係邊先你搞清楚
一係換防默契同戰術素養
你成季冇打類似既野依家黎打?呢D唔簡單架喎
二你換邊個俾手感打
CJ?Harkless?Aminu?定Turner
可能細佬會好D既
呢招要做到首先你其他人防守要強要夠Cover到個弱點
但拓柒唔只一個
至於玩五小咪一出俾人爆板爆到癲
講到尾行唔通
係拓柒鋒衛線防守實在太弱
你點補都有窿
我諗得公鹿屈身體質素有得守下
其實你提出果四個事但一個都好過Leonard/Collins/Kanter

但係公鹿防守都係放射為主
公鹿最差個點一定係Blo,但係weak side過黎協防既係字母已經差好遠,或者直接搵blo去守Igo
對手感黎講分別有幾大
2k湖波衫單嘢,係因為爵士咪嘈個ac俾人hack咗,xbox變jj redick,ps4變irving
所以都係有verified icon
老實講今日拓柒防守調整算成功
起碼叫限制到我湧三分三節
至於第三節明顯係成隊完全失常冇執行既有戰略
你話要拓柒做到鎖死哂三分都籃底佢肯定做唔到只可以二㨂一
但佢D進攻先堅係大問題
好大分別,講緊係center size定係Forward size去守手感
我對於佢地單防又未悲觀到咁既地步既,不過係既話勇唔使戰術都屌打,到時其實講咩都冇用 (雖然呢家都有少少屌打成分)

Hamptons five都唔係特別高既陣,不過鬥籃板應該真係勇比較有優勢
不過睇你想畀人爆板定係爆籃
唔係冇執行既有戰略,而係Steve Kerr應對得好快,下半場開始就算係中線P&R都係去夾Lillard/CJ,拓柒既進攻即刻啞左火

人地呢D咪真係top coach,唔係好似Stotts G1一樣全程係度睇手感練三分
拓柒五小個陣係俾人爆板爆到唔入射到入咁款你話大唔大劑
真心乜籃板都搶唔到
咁冇野講啦,你湧真係無撚敵
想鬥防守係唔駛諗
反而進攻有D文章仲可以做下
讚拓荒者表現更出色 柯爾:勇士偷走比賽勝利

勇士在主場展現衛冕軍的超凡韌性,克服下半場一開始落後17分的劣勢,並且在第四節最後殺出一波14比3的攻勢,一舉逆轉擊敗拓荒者,系列賽拿下2連勝。
根據統計,這是柯爾(Steve Kerr)執教以來第2次在季後賽半場落後15分的情況下逆轉對手。這數據在歷史上僅次於老尼爾森(Don Nelson)的3次。
賽後,柯爾談到這場得來不易的勝利,他表示,拓荒者大半時間表現比勇士還要出色,這一勝真的是偷來的。
「我們可以說偷走了這場比賽的勝利。我認為今晚大部分時間對手的表現都比我們優異。但我們在下半場展現競爭力,限制他們的發揮。這真的算是偷走比賽勝利,因為他們今晚表現確實比我們還要好。」
拓荒者總教練史達茲(Terry Stotts)則說:「你不會想輸球的,但我認為這證明我們有能力和勇士一搏。我們今晚表現比第一戰好很多。如今我們必須捍衛兩場主場比賽,首要就是得從第3戰開始做起。」
應該係,嚇餐死,幾驚Kyrie 黎湖人
呢家爭緊冠 梗係點都話肯比啦
如果呢家話唔肯咪影響士氣
完左季先係真話
唔知點解諗起獌
完左季就搵夠啦搵夠啦

公鹿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞