[會員示愛]NBA 2018-19 PLAYOFFS討論區(61)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
駛咩砌啫
真係要留咪就係交稅交幾錢既問題
生命石得2m保障
同埋勇士老細都講左會交稅,你又何必擔心
交5年稅
賤種有冇後悔離開東岸
後悔。
你真係 只要有一頁無人提到佢 你一定會提
sorry 講緊邊part
交乜春五年啫
下年廢鳩二姑都完約
今年留到4件既佢咪最多留住有約個3件算數
而且那怕佢真係想留哂
都一樣
係稅既問題
從來就唔存在咩砌
你自己養既要續容乜易
換防
佢要收高佬同時換到件守到下既俾手感呢
基本上至少要換兩次防
你覺得有冇咁容易
講緊Melo
supermax, 兩max
咪即係直接講要交稅
理得你up乜鳩
當然其實係4年,curry減返年
同NYK情況唔一樣既係

勇士既問題係要交稅,但肯比錢既話其實retain返原有既人仲已經夠下年開波,當佢一個人都唔簽(Assume Cousins同Looney唔Stay),當然老細點樣先夠錢交稅係第二回事啦

NYK係假設兩張Max contact signed,假如將所有asset (rookie contract)一鋪過攞去換AD之後,要match AD salary去trade的話,最少要出三個人,無記錯下年NYK本身有約在身既人只係得4定5個,然後隊波既salary cap瞬間就會比果三份約塞爆左,仲可以點簽其他人去填返個大名單人數打波呢?
後悔 唔離開仲有你做迷占大將軍
咁你講咩三份MAX做乜春啫
佢FA就話要清空CAP黎食
家陣駛鬼砌咩老細一句俾錢佢地兩件一句肯留
Bob Myers收得一半工架啦就
呢點你講啱阿
我上面係都真係唔應該up nyk
當然啦,應該仲可以用底薪同埋拆中產既形式去簽人
睇下火箭咪知點塞夠人囉
爆左Cap一樣有特例去簽人。
咁我咪上面話咗要交幾年稅
我覺得係唔可能比
你後面都識講係稅問題

咁基本上又係無討論空間
最後你會講
"家陣駛鬼砌咩老細一句俾錢佢地兩件一句肯留
Bob Myers收得一半工架啦就"
咁人地出左聲話會比
你又覺得唔會比
咁的確係唔會有討論空間個喎
係嘅
我唔多信老細
兩份母隊max外加肯定之後無green
比唔比呢個分兩點黎講
1.肯唔肯俾
依家老細表態其實未必有意義
話唔定今年三連佢俾一年衝四連
但今年一個唔該收左皮可能佢廢鳩事
2.有冇能力俾
你睇下我湧大通中心個D花式掠水你咪知有冇能力俾一年
拎左冠軍先講肯唔肯俾
個老闆之前都講明有冠軍 幾多都俾
我都同意唔容易,我甚至講過火箭值得用更多ball movement去試圖製造漏洞來搵mismatch
但係唔容易唔代表唔可以嘗試做或者唔應該做

事實上,我第一次見到有人玩pre switch唔係勇士,而係有melo既OKC,刻意pre switch去唔畀對方打melo呢個點
勇用呢個模式用得好,但係唔代表呢個係勇士專利來

無可否認對拓來講時間太少,未必可以用一日時間做出咁樣既調整,但係總比乜得唔做好

再唔係有冇可能玩大啲,搵Harkless打五號位,反正之後kd出來勇都會打Hamptons five,對位都係差唔多,亦都冇咁驚驚pre switch既問題
Harkless今場都試過打Center,第三節尾段,然後比bell SM個底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞