正式宣佈網絡紅人達哥已經染紅!直播用殘體字幕!

476 回覆
880 Like 1069 Dislike
以前你指邊隻game先?我就冇印象(14年開始睇)
達哥都話到明自己理解英文能力有限,會影響到遊戲體驗,係咪所有人ok先,你打機係為左反共反支定打機。我就唔信你地冇讀過殘體,講過普通話(係情形所迫下)
樓豬日日jer住佢,你收左邊個錢
定你毒到為左d小事懷恨在心呀
咁我又真係唔緊, 純粹真係而家無野做
隨你點睇
大佬呀 你覺得佢變左 咩染紅 唔想睇簡體字
你咪唔好睇LOL
人地唔洗搵食咩? 全職免費比直播你睇?
以前話唔會賣廣告唔收錢
咁佢一開始係當玩玩下 有正職做緊姐
而且都好多年冇收過錢
咁佢依加都3十幾歲人
基本上都全職做直播賣廣告
唔收錢點為生呀?
你見全部youtuber 都係有賣廣告嫁啦
你岩唔睇 要unfollow 咪唔好睇LOL
唔洗係度開POST 係度罵佢 唱佢
好似講到你比左好多錢達哥 佢就昆你錢咁
達狗
CHING咁夜唔訓 飲多啖水 知道嗎
咁好多阿叔阿太都係抵屌既
好多阿叔阿太都係狗眼看人低
衰格個D有樣睇
你知唔知直播係有錢收之後無睇你打咩了
夜貓多數唔想訓教
又眼紅人地有錢收
完全覺得達哥純粹想方便自己體驗隻game先用簡體 又唔係刻意揀簡體
當然英文最好 但無用英文都唔怪得佢 係都怪隻game無繁體啦

至於收錢打機 咪天真啦 達哥都要生活要收入 做得依行收錢打機宣傳好正常 佢從來都無問過觀眾拎錢 隻game啱睇咪睇 唔啱睇咪走 你可以話佢變質 但唔可以話佢有錯有問題
又唔係迫你用簡體字,又唔係有繁體唔用走去用簡體,大把人睇簡體快過睇英文啦,始終都係中文,咁樣都有得反真係為反而反
達哥都要為搵食低頭
我身邊個個都係睇英文快過睇中文(簡體),可能圈子唔同.......
今次用殘體字真係幫唔落手
利申達哥fans
其實點解波台班人要成日針住達哥

次次見親鬧達哥十個有八個關波台啲人事
佢咪backup佬lol
咁要照顧幾千位觀眾架,字幕係比達哥睇之後翻譯比你地聽。
唔識英文做得咩專業人士
我覺得達哥唔係好想

一來要翻譯要諗

二來可能佢英文唔多掂

一開波 rune legacy 已經搞唔掂
蚊型咁細既字幕我就唔信會幾影響個畫面
佢係我朋友
喂 樓主你條垃圾點做反共先鋒? 仲有個倚天post等緊你呀
直播要一路睇英文字幕
又要翻譯 配音
知唔知有幾難
你話你自己打機睇英文字幕就ok啫
心入面理解就得
但係做直播達哥要配埋音俾觀眾聽喎
開live個腦點process得切
仲要咁都可以話達哥奶共
大佬呀
隻game外國出品 直播講廣東話
到底點樣喺隻game睇得出佢奶共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞