正式宣佈網絡紅人達哥已經染紅!直播用殘體字幕!

476 回覆
880 Like 1069 Dislike
大家相嗌唔好口啊
樓主係backup佬朋友 此po已完
呢個POST邊個係波台??
twitch 直播唔多錢LOL 同埋佢冇開don
佢以前好似話係冇同twitch 簽約 係冇直播錢收
就算twitch 有直播錢比佢
我都覺得好合理LOL
反正你又冇出一分錢
其實係香港都唔知可唔可以叫得上專業人士
如果係外國其實都幾受人尊敬既行業 , 係外國就一定係專業人士

係咩就自己估啦
只可以講係香港 , 大把行業既專業人士
佢地既"專業"都係人地眼中都唔係D咩咁了不起既事
講真人地英文Menu都讓曬步啦仲想點
有啲野真心唔好為反而反
中撚到
咁你開po做咩幫佢up人氣?
有咩問題? 駁唔到?
仲紅咩佢
已經無睇佢幾年
廣告接到手軟 PLAN緊買多間屋 你話呢
其實就算係外國, 都好多唔識/唔叻 英文 既專業人士
講正事又當睇唔到 話緊你呀樓主 正一社會垃圾 鼠輩
已經少左睇佢,但呢次又唔覺得係佢主義喎,見你地屌到咁行專登去twitch睇翻乜事

係隻game冇繁體姐,睇得出佢心意係想玩得舒服同費事鳩譯英文,呢啲game正常會用好多辟字,咁達哥英文唔算特别好咁做又唔奇

當然睇到既人反感罷睇就一回事,唔覺呢單野算奶共
幾時有幫佢UP過人氣
1. 出賣 back up佬

自己老番完人再屌人老番佢 好撚無恥

早期你未紅 back up 佬冇錢收幫你宣傳又唔撚見你出聲

利用完人就過橋抽板 唔該都冇聲

2. 用老番window

比兄弟踢爆用老番window
現場live果陣仲死撐扮傻仔話‘點解會咁?‘
之後見勢色唔對同兜唔到就扮晒死狗發文道歉

3. 偷人潮文讀

之前有個潮文作者話過有問題
達哥未得作者批准就用人地作品做商業用途

4. 打機唔係為錢

屌你老母打撚到搬去康城
收錢打埋d垃圾game
又話打機唔係為錢 自打嘴巴

5. 奶共 ,親中,黃絲變藍絲

入左中國公司之後
逢親大是大非都唔敢出聲
(黃之峰坐監,立法會投票)

收淘寶錢雙十一買廣告就識!

6. 成日用蝗語 同 人口filter

呢個唔洗講啦 向班小學雞洗腦
班兄弟又出黎護航喇
我認知個版本唔知同你係咪一樣 有錯請指正

達哥搞official channel 收到google同佢講backup佬subs多過佢同搵左幾十萬問佢係咪用係個channel,

佢先知有人用緊嚟搵錢,達哥想調和叫backup 佬收手 開頭都話諗住叫佢交番啲錢出嚟,之後backup佬發爛 話自己係學生被人利用 過橋抽板blah blah blah 但佢開左盈利。

之後達哥見backup佬AC del左 都冇再跟進果幾十萬,自己攞番嚟做。

不過點解無授權下backup 人地嘅產物嚟搵錢都可以當係達哥錯嘅? 唔太明白
咁你知唔知BACKUP佬幫達哥做左幾多野?
好失望
人人同你圈子一樣 簡共滅亡啦
你唔提根本冇人理 原本唔睇嘅唔會理 有睇嘅ching自然睇得出 冇腦
睇左黎鷹IG 先好講不和啦ON9
佢話: 我身邊個個睇英文快過簡體
CHING唔要一桐了?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞