Fate真係一個好低質嘅系列

212 回覆
352 Like 88 Dislike
亂玩性轉同J初期好而家變差呢兩個point只可以揀一個嚟用
因為saber喺系列入面屬於夾硬性轉嗰邊J得初期你就無資格話佢亂性轉
動畫saber 線改得太多
Ubw 因為受到集數同時間限制之類嘅原因有好多內容冇show 到
而且ufo 嘅節奏唔係控制得咁好
𣎴過始終原本劇情係for 一隻game
改編一定會有問題出現
仲要fsn 係要有三條線先完整
如果要最深入了解作者想講咩就一定係玩原作
btw 挽你老母咩
初期就有嘅問題,而家變得更加嚴重
冇睇marvel唔評論
咪爽片一套囉
見到啲fans吹奏真係得啖笑
點嚴重法?
FATE性轉角其實好少,比例低過其他有性轉嘅game
尤其係,多數性轉角都係前期出
真係9UP唔使本
真, 得正傳fsn 3線+fz可以睇, 其他全部垃圾
黎緊嘅二世事件薄好似都係正傳,後記係咁寫
樓主都係想講
奈須蘑菇、虚渊玄、成田良悟、三田诚......
淨係寫埋啲低質故,咁都做到作家
數下成個fate有幾多人性轉左
亞瑟王(有男人版),莫德雷德,源義經,源賴光,尼祿,阿提亞,荊軻,
Drake,沖田總司,織田信長,上杉謙信,宮本武藏,酒吞童子,茨木吞子(原本個故事有提過識變女人),達文西,科學怪人,加藤段藏(機械人化),哪吒,印度愛神伽摩,唐三藏,中美洲嘅羽蛇神&豹人,美國故事嘅巨人開拓者班楊

暫時超過200個角色當中23個性轉
唔係好似,的確係正傳
時間線係"正傳第4次"同FSN中間
課課課
飛鳩世界第一
fate zero先係最好睇
拖低acg質素太誇張
fate系列主打始終都係sn系列同zero最受歡迎
你話近年嗰啲
last encore唔好提
apocrypha劇情垃圾作畫唔掂 但最尾幾集啲打鬥不知幾好j
計埋ubw同zero點都唔算差啦下話
fgo係搞到多咗啲冇腦fans姐
唔洗講到咁
有幾多人連隻game都未玩過就話蘑菇剩係識畫女女吸引毒撚
幾時先出月姬R TM20周年出到未 真係等左好撚耐
由蘑菇話fate世界無27祖個陣
我就覺得佢無心機搞fate個邊D野
虛淵話住埋係蘑菇比佢監修
都可以寫到角色崩壞同撞設定
其他作品話就話有份監修
但實質上就係出左事出來吃書補設定
最後依家好似變左三田來監修
TM咁多個系列係得fate比外人寫,其他就自己寫
之前仲話完左第2章就完fgo
好心sony就放過人地啦
????
fate zero雖然係前傳,但是fate stay night 先係所有糸列嘅真正原點喎
Fate係唔係一個低質嘅系列我唔知
但FGO絕對係一隻低質嘅遊戲
無重頭build up形象?

海格力斯既外剛內柔性格
saber既性格細節,食貨,怕人話佢係女人,等等
c媽對生命既尊重,憎舊master用生命換魔力,對新master既愛
lancer既忠肝義膽
小次郎既隨性既性格
etc

無build up?
笑大人個口
佢on9嫁
唔洗理
清分析得好好
fate prototype 先係原點

BTW FGO長草姐,做乜呢個po啲月豬咁認真
等緊古戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞