Fate真係一個好低質嘅系列

212 回覆
352 Like 88 Dislike
樓豬飛go狗黎=.=
啱呀
魔夜空境先高汁
我唔知你睇左幾多套,但係如果淨係睇ubw就梗係唔明
人地game係3線連埋,要玩哂先可以理解哂d故事設定同人物背景
馬爻5至刂
好多人都係睇完就算 我自己都係 無深入了解 唔太想去理解 睇落合理已經ok
咁你睇其他作品咪都要人地做晒果個世界嘅歷史比你睇?
2,3句就可以講完嘅設定根本就唔影響對FSN嘅觀感,FZ叫做補充,但都唔係必要
仲有,解釋黑泥係玩FHA而唔係睇FZ囉
當初蘑菇限制咗一卡車限制,又價值觀相左,又得可以對話三次,切嗣又係陰濕招多,咁唔寫佢係騎士道廚你可以點寫
無課玩家享受唔到PAY TO WIN 高難關
fgo
*Saber跟切嗣只能談話3次
* 櫻必須過繼給間桐家
* 切嗣的戰法是對敵方master使用「偽裝」「將戀人當人質」「炸掉整棟建築物」
* 綺禮要當時臣的徒弟,凜必須當綺禮的徒弟
* 時臣最後必須把家主之位讓給凜後死亡
* 綺禮一定要第一個輸然後去讓協會保護
* Mercedes-Benz 300SL coupe 這車一定要出場活躍
* 要有一個master玩得太過火被監視者處罰
* 綺禮一定要跟基加美修共謀婊掉時臣
* Saber一定要在未遠川使用Excalibur
* Saber在這次戰爭裡一定要變得討厭章魚跟觸手
* 切嗣家倉庫一定要事先畫好魔方陣(給以後的士郎用)
* 伊斯坎達爾必須在Saber戰消耗過度,好輸給基加美修
* 基加美修必須迷戀上Saber後求婚被拒
* 召喚英靈最終戰一定要是Saber對基加美修
* Saber必須被切嗣用令咒下令,不明究裡地破壞掉聖杯
* 切嗣必須被聖杯裡的黑泥污染精神
* 基加美修必須被聖杯的黑泥噴到而受肉實體化
* 綺禮必須先死一次,然後被污染不了基加美修的黑泥倒灌進去而復活
* Saber必須在被打臉且不明所以的情況下消失而結束這次戰爭
* 冬木市的某部份地區必須因為這次戰爭的影響而焦土化
* 切嗣必須在燒焦的廢墟裡發現一個瀕死少年,用鞘救活他並收為養子
* 戰爭後,切嗣必須要出國好幾次
* 本次戰爭結果艾爾梅羅伊一世死亡,導致艾爾梅羅伊家必須垮台一次
* 伊莉亞最後必須憎恨父親切嗣
* 切嗣最後必須變成廢人,在士郎的看護下死去
* 凜的母親必須變成廢人,最後一定要死
* 間桐臓硯一定要改造櫻的肉體

限制只有對話3次
唔講野咪唔講野 關騎士道乜撚野事

講切嗣用愛莉扮假master 隱藏自己身份
冇必要都唔同saber講野 咪講3次野
點解要騎士道
原本就係啪啪啪gal game
唔好咁大期望好唔好
利申:fgo係雞係公廁
睇黎你WIN嘅方法得一個
我本來都5認同

睇完呢條高難片..
是真的
https://www.youtube.com/watch?v=810JAJDOgIQ
ubw好垃圾咩 我覺得幾好 除左動畫節奏on99之外
個人認為saber線先垃圾 唔知jm9
真係淨係睇左ubw同zate zero
之後都係上網睇
我唔知原作係咪個鋪排做得好好
但係動畫俾我個感覺就係咁
我由頭到尾都係講緊動畫同隻game
切嗣又炸樓又人質仲唔係陰招多

而且之後Saber又要被打臉
又要不明究𥚃咁聽切嗣講去斬杯
咁一定要寫2人有心病
咁關騎士道撚咩事
垃圾既係ufo
電子妓女game
原作幾好啊
但我覺得之後嗰啲fate 系列
除咗FZ之外真係
空境最高質
睇鈴木夫妻不斷放閃
Hf都ok
其他真係
FZ都做左比你睇,令咒解決問題
所以同你第1句同第3句根本無關係
姐係從故事嘅層面嚟講
主要角色嘅motive/drive係應該要交代
plot twist要合理
我認為係好基本嘅要求
但係動畫入面plot twist(黑泥)冇解釋
神父/吉乜乜乜動機冇講
然後訴諸外傳(我唔知邊啲先係正邊啲先係外)

但係我又唔係話踩話唔好睇
只不過係普通囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞