Fate真係一個好低質嘅系列

212 回覆
352 Like 88 Dislike
fate 不嬲都垃圾
睇左第一季之前見到都不了
咁都有得討論5頁
講咁多 咪又係h game
其實FSN嘅時候都係時勢做英雄
就算係用同一個故事,咸GAME配個好故事比就咁寫個好故事更易成為一個賣點

然後fate嘅呢個情況就好似星戰咁,因為受歡迎先開始補前補後
魔法少女伊莉雅
marvel咪又係賣特效,大家差唔多啦屌
我為fate 系列下既定義就係 任何奈須蘑菇寫既短篇,章節同埋遊戲就係正傳,以外既通通唔係,包括好好睇既Fate zero
喵PASS~(*′△`)ノ
剩係睇呢幾套就夠
其他邪教黎垃垃圾圾掛個名就係咁
一D都唔入流
ubw唔係咩
原game果幾條線
本傳 = f/sn
日後談= f/ha

"平行世界"前傳 = f/z
其他都算外傳 包括內須寫既extra
ubw就係fsn
係 尤其係新房xx果套
都係
係呢幾套好睇架啦
之前套EXTRA睇到我眼都突?
再次前套貞德母豬肉便器???
黎緊套FGO???
諗起都痴線
最垃圾係A1果套吧
LE 唔知做乜鳩得黎起碼唔會點崩
佢都係適合做電波系多啲
錢拎晒去做HF電影
有好多野要靠BD既廣播劇補充
以一個原創故仔既FATE黎講已經算係咁
難聽啲咪限制 好聽啲咪可以看圖作文
老虛嘅最大長處本來就係圓滑咁看圖作文
由phantom開始全部都係咁 呢樣本質同田中ロミオ正好完全相反
f/z基本上已經冇咩好挑剔
用月廚嘅角度嚟睇 比較反感嘅係rider搶戲
艾I嘅設定係要死於非命 艾II係要憎日本人 加艾I艾II入去冇問題
但係為左塑造rider明顯醜化兩者
安排點醒saber都冇問題 但係對話明顯冇用邏輯理據擊破saber
就咁講左一堆論點就好似俾人打飛機過左咁
仲要連累埋金A講句on9台詞
金A嘅特點本來就係作為有腦boss 完全放縱自己嘅傲慢暴行我欲
而唔係果啲風度型亦正亦邪嘅 一個暴君讚賞忠君之義真係得啖笑
好多小學雞覺得角色成熟聰明=作品優秀 反派有多面性又打晒飛機咁
一講中二就好似一定唔好咁 唔怪得咁多人吹奏鋼鍊 code geass
事實上鋼鍊唔計影響力單論劇情同演出 手法嘅整體level
同eva呢啲中二名作根本冇得比
LE隻鑊係蘑菇度
第1次寫動畫劇本 唔識控制個節奏
根本鳩黎
唔好意思,我想問呢其實係2004年蘑菇同武內fsn 隻game 出先定係2005年fz 小說出先呀?定係蘑菇坐咗time machine 去改唔跟設定呢? 求大大解答小弟真係唔知(小學未畢業)

P.S. sorry 最近對數字有d 誤解 sorry for 1999
毒撚式討論
你睇清楚佢上下REPLY就知曲線緊
你講緊fha有?連老婆都有wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞