Fate真係一個好低質嘅系列

212 回覆
352 Like 88 Dislike

啲月豬真係拖低acg圈嘅質素
呆毛性格錯晒變左騎士道廚係咪最唔合理
其實可以咁諗
Saber第一次fz 太固執所以衰咗
之後fsn咪識圓滑啲囉
咁都好過剩喺係fsn 做後宮同花瓶
fsn 第一次睇個世界觀幾好
fz就再昇華
之後啲動畫同game
重點係Fate既商業價值高好多
無限出角色,真係痴線
d毒撚用咩動漫女角色真係好撚毒啊。
預左負評,毒登咁撚多毒L。見成日討論咩動漫情節就知,大佬啊現實d啦唔好再沉淪係咩動漫世界啦。
為左打勝仗犧牲幾多條村都在所不惜
騎士道?
想問風紀fate illya點計
呢套是本傳唷
咪撚on9

fz先係唔合理

比人屌到返艇 騎王道弱智

本身係正史 比人屌到變平行世界
好你老母 玩過原作都知 saber為左聖杯先士郎都斬

變左低能騎士道廚 仲合理 合你老母
fz 果然是神作

虛淵 = fate之父

內須靠寫d喊濕 小黃遊 色情野 萌妹女角先吸引到毒毒

虛淵大師 唔洗靠囡囡
成篇zero 都係男人都一樣精彩
冇冷場 場場激戰 角色描述細膩 圍繞聖杯戰爭 各種理念的衝突
黑聖杯 殺少救多 探討人性 深度之作

相反咩sn 全部小學雞 玩泥沙 打緊戰爭仲日日返學嘻嘻哈哈 溝女
高下立見了
fate zero = 系列的原點
冇zero 邊有sn

虛淵=fate之父 tm社再生之父
當年唔係虛淵帶起tm 比個機會佢寫fate本篇
tm都冇今日
成班fsn game都冇玩過話fz合理
fz先係基礎點

fz前 sn後

係內須唔跟設定
好彩
所以佢一直都自責矛盾緊,太固執去到後面班𡃁都話佢不懂人心囉
最後蘭斯洛特都反佢囉,個仔造反下邊班人仲一呼百應㖭。所以先想重選王
而且佢fz固執騎士道廚都合理過fsn 啦,fsn saber線三線最悶,單純後宮game
之見咁多人玩隻手機game我又down落黎睇下乜料
點知係垃圾橫向㩒制game
仲要係pay to win完全冇遊戲性可言

動畫睇左fsn同fz
真係當爽片睇
除左作畫靚之外冇咩特別
故事中規中矩
但係感覺係夾硬寫到啲系列之間有關係

好似fsn要你睇fz先明個結局
而fz又要你睇其他系列先解釋到咁
睇完個謎底都係「吓?哦。」
特登為製造謎題而製造謎題
仲要謎底唔精彩

總結:好普通,隻手機game係垃圾
f/kl 好高汁ok?
冇玩game都唔對路,sn saber同愛因茲貝倫完全冇交集咁,性格又矛盾
Agger喔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞