護士開錯10倍劑量藥比我

540 回覆
50 Like 306 Dislike
藥都改撚左啦
你拎prenisolone 同hydro dosage 比你無野呀師父
好彩冇開人名
多謝大家
你上用面嗰個converter轉完之後, 仲要睇埋potency有無唔同
應該已經減咗藥添
學到野 以後唔洗做ON9仔
SOR一直冇應你
出律師信告個間醫務所
藥效分別
Hydrocortisone 10mg twice daily 係人體所需分量
應該係你長時間食類固醇 而家唔駛食 身體唔識作生產皮質醇
作為定期補充劑

所以而家同之前藥效差唔多

但hydrocortisone有埋minerocorticoid effect
所以係較好既補充劑
告自己ON9
兩隻唔同藥同dosage 雖然都係類固醇

prednisolone不嬲都2mg 粒
睇你用嚟做乜dosage 可以由5去到60

hydrocortisone 就20mg 粒
dosage 通常20到240一日

唔會開hydrocortisone 2mg 畀你㗎喎 用搾汁機咩

同埋唔好下下賴護士啦 賴就賴你自己唔識又唔問 食左又要賴
仲要一班無知嘅人一齊附和
係咪真係可以冇腦成咁
呢個POST成功引左堆假膠出黎 可唔可以將功抵過
上次抽血加藥費冇左2700
邊有扮假膠 係你誤會我
建議入醫院 咁樣你告上醫委會都有另一個record
打電話去開畀你間診所問下/間診所紅日無開無開咪直接拎住d藥去急症室問下係咪咁嘅劑量
起碼唔係假膠
但上面有條煩鳩係咁屈人有精神病
咁無得救
食邊隻類固醇 可否打個名出黎
診所果d都叫護士

唔撚係掛
但都唔係細左喎
我之前由5MG-Prednisolone減到去2MG-Prednisolone都用左好多個月
佢咁樣突然由0上5MG會唔會有問題
同埋我真係食完之後生野+變到勁痕+有啲位勁痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞