尖沙咀站意外?

1001 回覆
46 Like 2 Dislike

出到黎仲燒緊
MTR Service Update
20 mins ·
1923 荃灣綫尖沙咀站有列車冒煙,服務嚴重受阻,可考慮其他交通工具
上述荃灣綫的事故,乃由於有乘客燃點危險品引起,
警方及消防已接報到場,處理已移至尖沙咀站月台的危險物品,
荃灣綫列車將不停尖沙咀站,乘客可於 Citymapper 應用程式中,查閱其他交通工具的資料

Severe delay on Tsuen Wan Line due to smoke on train at Tsim Sha Tsui. Consider other transport means
The incident at Tsuen Wan Line just before was caused by a passenger who ignited some dangerous goods
Emergency services are attending the case since the dangerous goods have been removed and placed to platform
Tsuen Wan Line trains will omit Tsim Sha Tsui Station. Please check your alternative transport on the Citymapper application
屌你,2個鐘前坐緊地鐵葵涌返香港.....好撚彩
唔好老作,信下新聞稿 ok?
同事影到有個男人條褲著火
佢燒乜野可以燒到咁
應該係自焚,好耐之前有單縱火又係荃灣線
我在場,見到一個人著左火,後面幾個車廂出哂煙,燒到咁點解港鐵一個警鐘都冇響到叫人走?當時大量濃煙

我事發係現場,有個人著左火,成個站都係煙

係隔離果卡
好彩果陣就埋站
唔係真係大獲

真係好彩係站附近
我早佢2~3班車
架架車都好撚爆
如果唔係近站真係隨時人踩人

我都係 喺尖沙咀同金鐘卡住咗 應該早一兩班
不安
屌我差d同車

似手機著火

左邊係咪係咪某巴打個客隻鞋
有冇人記得金鐘站

頭先金鐘people mountain people sea
屌我差d同車

屌你我都係
蘇錦梁:等多兩班車

車身着火

新聞會唔會話made in邊度

荃灣線呀大佬 得英國車

講緊爆炸品產地呀ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞