日系髮型集中討論區 [4]

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Ohhhh
之前嗰個幾好
未試過Louis
morris我都剪過一次
覺得louis好過morris
同意 之前女朋友剪完好好睇
諗住我去都實無死啦 點知
唔知其他爸打覺得點

我自己就覺得佢剪男仔有d hea

趕頭趕命咁....
想問下咁多位巴打絲打,咁多間日系salon如果想揾日本人剪個頭洗唔洗一定要識講日本?定就咁用英文溝通都ok?thxxx
勁大風嘅日子係咪真係冇得set頭
幫襯左佢幾次 每次我比d幼束感既圖同講佢想剪到咁
最後佢剪完gel出黎都係另一回事 甚至有一次無gel到就咁收工
叫佢omakase佢反而剪得幾好 但唔係我鐘意既style (類似小薯茄個程人富果種)

不過真心唔太推介男仔去剪 其實係剪得唔錯但真係覺得剪男仔有d hea 佢本身都感覺有少少厹
可能我有話題同佢吹水同埋我會捉住啲detail叫佢跟住剪,我又唔覺得佢真係咁hea bor
雖然我冇去過how+lim剪,唔知係咪剪得再好啲,不過我真係覺得佢係係香港個髮底剪得最接近ocean嘅髮型師bor
同埋的確覺得佢有時set頭係同理想差啲,不過我自己set得番我想要嘅所以都ok
(Btw,我唔否認佢剪女仔可能會有心機啲)
小薯茄班人好似係搵佢剪
其實你睇番我都唔係屌佢剪得差 係話佢未必GEL到我想要既效果比我 比佢決定其實都幾好

不過我覺得收得300 唔係貴但都唔係平 我會想佢再認真dd對待我
起碼可以講多兩句番去點樣set番出黎咁之類
有冇爸打可以推介下男仔電髮邊到好?
JUSTIN 剪係幾好既 又唔係好HEA既 有時剪完會用夾幫你夾 有時又唔會咁
SET頭就都會係日系既 比圖佢係王道但有時SET出黎係另一種咁
染就差差地 有時未知染咩色 又唔會點同你商量就咁話呢隻新野試下咁
有時比左圖 染出黎又另一隻色咁...
個網死咗
你巴定絲?上面講剪男仔好hea
的確厹。
絲去剪過佢一次,全程戴口罩、佢就成日問我要唔要除,到最後我口罩兩邊條繩俾佢染到變色,佢叫我換先除,然後一句「見你好鍾意戴口罩咁」
當堂翻白眼

關你撚事咩屌你老母,去咁多間剪過都冇你咁多嗲
對男嘅另一個態度

不過算啦
佢咁多客仔

多一個唔多少一個唔少
希望多啲日系salon

多啲選擇

唔係老奉要去個幾間
我男,上次戴足全程口罩佢都無講咩
btw佢間鋪堅好生意了,上次平日都爆哂
真,btw我頂多接受到剪個頭$350了
真日本人打理個d剪唔起
所以可以揀客social

留意佢IG 都好多booking
如果cancel booking 都會俾佢屌浪費咗個timeslot

我係唔鍾意除口罩尤其是習慣平時係日本咁、女人冇化妝就戴口罩
博曬老命叫人除屌佢老母
去過一次之後直接轉場去第二間好過
其他店啲髮型師冇要求過除口罩,去過有啲店仲要求一定要戴口罩唔可以除
都唔知佢做乜撚嘢
各位巴絲有無鎖色洗頭水推介?
唔好太貴 易買就最好
香港日系salon係咪得返how+lim叫做好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞