日系髮型集中討論區 [4]

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Voi Voi Megumi點 想試
有冇人都係唔適合剷青所以先留日系髪型? 老實說自己唔係話太刻意去追求日系髮型,但香港好多髮型師都一味叫人剷青完全唔明點解,有冇人有同感
易剪又快手 10分鐘就收得工
你試下叫佢唔好剷 佢就話咁長咁厚唔剷唔得架喎
唔剷好似唔識剪頭髮咁
就係咁! 同講話剪短啲容易打理同襟啲 但我覺得愈短先愈唔襟正如一啲歐美嘅髮型 根本就係要keep住好短先好睇 所以最理想係兩星期要剪一次 但相反有髮腳同有層次嘅髮型 你唔剪佢個幾兩個月你都仲有個型係頭
見到呢個post 成日推salon Kagu, 前幾日終於的起心肝去剪。因為見到個個都推介Justin ,感覺上佢應該會好忙。所以試下揾Kei 剪,一樣剪得好日系而且好細心想了解客人既需要同埋會推介你係市面上買咩髮型產品。
我最近一次頭髮都試咗呢間 揾左Justin 剪完都覺得OK 我覺得剪頭髮真係最緊要有心 講真如果冇心剪嘅話 唔好講話日系 乜系都唔會剪到
就係貪留長方便有個型先玩日系

港系太短要keep住剪好煩
啲束感都係差啲 你睇過日本嗰啲片點剪短頭髮就知道個差異喺邊
Exactly!! 老實講港系同歐美系又唔係話真係完全唔好睇嘅 不過真係覺得成日要剪好鬼麻煩個成本又高 同埋發覺呢香港剪頭髮好多時呢都唔會幫你修頭髮 下下都成個頭剪 大佬呀 冇理由次次過嚟剪頭髮都轉髮型㗎嘛
完全唔明日系係邊
支amika虧左 想買過支直髮夾
Ghd定hairbeauron 2d好
https://youtu.be/bFTVLiswV-8

真日系側邊唔會推太高
條台仔亂尻up
https://youtu.be/3ao50_sklDU

https://youtu.be/BxDiAxGWNQY

兩條講日系嘅片 架仔嗰個都係明顯靚好多
睇香港台灣人整日系跟本曬氣 就係佢地搞到啲人仲以為日系好似以前咁
今日睇到viutv戴頭盔有個日本女仔的係香港做髮型師,有冇巴絲幫襯過?
就係啲香港髮型師認為碎薄爛就係日系
搞撚到成日剪衰人個頭 其實而家個日系根本唔是咁樣
想問下男士中長頭髮,想試下電髮.
有冇話去邊間比較好?唔該晒
唔會 同普通比只係冇按摩
有冇男仔去過chicca 剪

之前剪開果嗰去咗chicca

有冇人知邊到有ocean髮泥買
amazon
剪開銅鑼灣momiji嘅jimmy(前身係salonkagu銅鑼灣分店唔知咩原因分左兩間舖)
由短頭髮剪到留長頭髮幫襯左成年佢染d色真心令,染完漂完d頭髮都仲keep到重點係1對1.基本上洗剪吹揸colour都係佢
剪頭髮都好細心,剪剪後後都修左幾次
佢仲要係深黃

利申。絲
搽colour
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞