日系髮型集中討論區 [4]

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

歡迎任何喜愛日系嘅朋友一同討論有關髮型問題
不論係男或女 你都可以分享你嘅經驗

香港日系髮型屋一覽
Hairdo
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場11樓01室
LBH Hair
地址:香港銅鑼灣渣甸街25-27號金利隆中心7樓
Salon AR
15/F Circle Plaza,499 Hennessy Road,Causeway bay
Xavier
地址:尖沙咀廣東道 82-84 號 流尚坊 13 樓
Reborn Hair
地址:銅鑼灣怡和街46-54號麥當奴大廈17樓
Voi Voi Rakkaus Hair Salon
地址:銅鑼灣渣甸街54號 富盛商業大廈 3樓A室
地址:香港中環威靈頓街33號THE LOOP 10樓
O2 Hair O2 ヘアサロン
地址:香港灣仔譚臣道117-119號嘉易大廈1樓A室
Carte Blanche
地址:30 Mody Rd, Tsim Sha Tsuii, Hong Kong
HOW+LIM
地址:Blk AB, 3/F, How Ming Factory Bldg., 99 How Ming St,Kwun Tong, Hong Kong
AUBE hair salon hongkong
地址:Flat B,1st floor,Haywood Mansion,No.57 paterson Street,Hong Kong

上幾個post
1.【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?
https://lihkg.com/thread/48717/page/1?ref=web

2.【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)
https://lihkg.com/thread/162454/page/2?ref=web

3. 日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)[2]
https://lih.kg/avBRzS

4. 日系髮型集中討論區 [3]
https://lih.kg/725089

等報告!
我都想搵佢試下
但係又想試一次畀人認真set頭
留名先
俾佢set 過幾次都覺得冇想整嗰種效果,反而自己返去gel 感覺仲好啲
可能我唔慣佢嗰種風格
有冇夾到 想學下嘢
越簡單越難整 好似係
有得夾
咁岩同佢講尼排開始用夾
之後就問我洗唔洗用夾幫我夾
仲同我講夾好難識去用
巴打識日文?
夾練得多普普通通唔太複雜都學到啦
4,5千yen幾抵屌 去旅行啱用
有冇清/絲係東京剪過 剪男女都ok既salon推薦?
考慮入手一個先
標準答案
ocean lipps
識少少
夾我都係睇片學多
過幾日飛日本 想試下當地salon
用hot pepper 預約左間專剪bob頭既salon 個網唔止方便 仲有啲細心選項揀( 可以tick 想靜靜地剪頭 /同髮型師開心傾計)
剪+染+補濕+頭皮spa =11000yen
睇下效果點
等報告
人在日本, 差唔多要剪下頭髮, 但係未響日本剪過好驚
頭大應該剪乜嘢髮型啊 方面 方頭
天氣開始熱到傻 點gel頭
潮濕加埋汗 唔使一個鐘已經塌
呢d頭究竟點整
又唔會好似d人gel到勁誇張
又簡單有d層次
我就係想要呢種
要夾
我覺得依啲頭要細軟頭髮嘅人先整到
但呢D頭係咪好易吹散
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞