日系髮型集中討論區 [4]

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
有冇巴打做過root perm等唔洗次次夾得咁辛苦

Ig見到個好似幾好但睇佢態度同埋買follower好似會伏咁 有冇試過邊間日系root perm ok既推介
佢新鋪個ig 都好多圖 可以望下
我未搵過佢剪
AMAZON有jet賣啦,有冇人試過,都幾貴
唔好用

利申: 用過幾次
想問有冇爸打天生鬈毛 好捲
一直對日系髮型好有興趣 但係天生好鬈好似好難剪
有冇邊種日系髮型係啱我呢種人剪多啲
試過salongaku Justin , cwb aube ...其實仲有邊間日系係剪得好
電完頭唔知要買咩泥先整到一束束, 有冇推薦?
依家用緊紅色蓋ocean tokyo 整到鬆就算, 但見人地整到鬆得黎又可以一束束咁想問下有冇教學邊隻泥好
要用夾夾完先還原到
Justin ok㗎啵
仲以為係啲泥出事, 想買過但唔知揀咩好
剪女係幾好嘅

仔就⋯⋯⋯⋯
仲有個底都好緊要,剪得唔好嘅落夾都係一舊舊
即係點都要夾? 有冇懶人方法
前面問過,去YouTube search アイロンなし 就得,不過唔夾都唔會懶得去邊…
居然係咁,我剪完Justin覺得個底真心剪得幾好wo剪左成2個月都仲ok....相反上面提過咩tst aube個阿paul就...
理論上電左就唔洗夾,夾左可能會影響之前電個型
不過要一束束其實都係要個髮型師識剪先得,如果唔係電左都冇用,同埋如果clay唔咁束感可以試吓edge果類濕少少嘅可能好啲
(我唔係髮型師,以上只係我個人意見,唔一定啱
剪得ok 嘅, 係永遠唔識gel 到係salon 走個種level
我都覺得OK喎 係間舖太細洗頭唔多舒服
justin我覺得一般
而家剪開how+lim覺得唔錯
不過有啲貴
你絲?
How lim 搵開邊個?之前Morris 冇做就冇去了
我巴
佢得louis一個之嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞