有冇人唔知自己想點?

752 回覆
324 Like 13 Dislike
西人最鐘意呃無知FG入尼做狗
細公司=西公司
因為只有腦細好
點解奴工處成日仲見到有人用9k 10k請狗
自己諗下
做Audit狗一定要考牌
屌 份糧自己洗 洗咩理用幾多
想用咪用 反正冇左人屋企又唔會餓死
廿頭
有冇例子 剩係諗到水電工 保安
聽唔撚做 但唔知幾時先搵到下份
你知啦 好多都話要工作經驗
冇咩大公司會請hd fg啦
其實都唔fresh了
星期六都要返 心態差好遠
好似得一日放假咁
有冇人明
HR
人工點會高
長期underpaid
屌我睇完真係以為你係我分身
又係俾人昆咗返workload大嘅工,又係男朋友想我儲經驗,俾佢成日問想做hea工點有將來老咗點算,半年約宜家捱咗兩個月,想捱到半年後quit,但佢又話想我轉到全職起碼呢行穩穩定定做到老,唉但日日都好辛苦日都匿埋喊
藍絲

你幾歲?佢最近見到我變化咁大 精神分裂咁
佢叫我搵份開心嘅算 但心底好清楚 佢好想我搵多啲
啲錢好用啲 想我做有前途嘅工
但我冇大志 夠用就心足 最緊要舒服
返緊份HEA工朝九晚六無OT
錢叫做夠用但係唔知自己做緊咩

利申: 交租兼要養兩老
仲要俾人屌足全日咁濟因為新人冇經驗乜都唔識
有錢咪算 我返到狗咁都唔多
所以 唔想做 日日都話要走
朋友問我 係咪變例牌 一直日日叫唔撚想返
上司冇屌我嘅 但係咁塞野比我做囉
有夢想嘅工但辛苦工,人工同workload唔成正比,為夢想唔怕辛苦,但有咗另一伴之後冇得唔取捨,現實有好多嘢唔係你想做就做,要有穩定將來,老咗唔洗怕執紙皮可以舒服啲,宜家後生就唯有將就,放棄某啲嚟俾個穩定將來大家
廿頭又係,佢又係咁,有時同佢拍拖佢見到我成日喊,都話半年後搵過另外一份,但講多幾講其實佢心底裡好想我繼續返有前途嘅工,我同你一樣又係夠用就得,但佢會諗將來諗老咗,咁佢又真係有道理,搞到我同佢都好自私咁,唯一同你唔同係我有想返嘅工,只係俾佢覺得冇前途又少人工又返長時間,唉可能人大過咗有伴侶就真係要取捨
上司都ok但我跟著個臭閪肥婆做嘢,我負責support佢嘅project
又要開工喇屌
佢神早比野我做 呢幾日得閒啲 星期一二三做到柯尿都冇時間仲要ot 仲要冇補水
本身個人冇目標,又冇興趣
返左一輪pt之後就畀屋企人屌左獲
求奇咁搵左份手藝學
日日返工都好chur好多野記
唉....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞