有冇人唔知自己想點?

752 回覆
324 Like 13 Dislike
好慘 好大件事?牽涉啲乜嘢 解釋唔到咁大件事
12K
讀PGDE做教畜
岩岩好一年,文員仔但負責對外聯絡個隻
聽電話俾人屌到媽咁

我完全明你既情況,因為我個時都係,
公司可以一個月走人批,成個dept 都冇人過左proba 既情況
我個陣都係做到半年就想走,但係我奴性重,適應左 ,最後竟然頂到一年先因為屋企事先辭職

如果你真係搞到放工都冇心機娛樂,咁你辭職
如果你仲未去到絕境,俾自己試多陣,你辭職個陣實會好多撚謝間垃圾公司令你變到好tough
大家唔好甘
我失業左1年半, 又係唔知做乜好
人生冇左方向甘
我只知道唔想再做跟單
我12k 我驕傲
我都係量咗一年地, 之後搵份十幾k文員仔
好後悔當年揀咗科
點搵?
我中文打字慢
求指教
唉19fg 黎緊份工算係唔差(fg黎講)
但係應該要返中午到11pm ,1個星期放一至兩日,但唔會有固定時間放邊日姐係約人放工食飯睇戲、放工食下住家飯呢啲唔會存在 感覺即將會斷曬六親 好頹
唉 人事。。。我而家份工完全冇呢個問題
我根本就冇乜同事
因為我唔係返咗好耐 空白期又長 又冇人請(我覺得自己好廢)
雖然都有見緊其他工 有人請就即刻走
覺得咁難先踏出第一步搵ft返 唔想咁易放棄
但係每日返工都聽到佢同我講 嚟緊仲有咩咩咩要做 好似永遠都唔會有做完嘅一刻 仲要有啲貨期係講嘅話你要即日做完 chur死
返工返到我又暈又嘔 一放工就冇事
今年再試下
食屎啦佢又話請文員
原來我係shipping+跟單文員 又唔講
依加知自己想點未
識打就得 有啲好衰要你即場打
有啲唔洗 冇人知你打成點 我都打好慢
比人輪姦 呢啲好慘囉完全約唔到人
Shipping 打單文員又係死,之前個客果間d文員收9點
每日都好想做埋今日就走
畢業之後都唔知自己想做咩,唔想溝女拍拖,唔想買樓買車,唔想學野,只想搵份垃圾工過世,得閑去下旅行
唔知條路已經唔知點行, 冇方向冇目標, 好多舊同學已經搵緊幾皮一個月
厭世
同舊同學傾返 佢地都成20k了 我仲係咁
我有d字唔係甘識打,唯有同大家傾計練習下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞