你地壓力大同唔開心會做咩

142 回覆
30 Like 0 Dislike
度度地方都有唔同人,有人被杯都唔代表絲打你會既
不過要搵到適合的方法比自己放鬆係好緊要的
有冇d同路人同你背景類似的朋友會幫到你呀?
我會攬住自己嘅狗發呆
不過隻狗次次都:
我又唔覺得你偽善喎
唔通直接屌佢地咩 虛偽嘅人係會暗地裹屌你 甚麼杯你
就算直接屌你都會有好靚嘅理由包裝
特別呢啲人好叻搞人際關係
你屌佢地就變咗你問題
見過老屎忽私下搞全校教職員聚會 就偏偏唔約fg老師
fg老師食飯同其他後生老師有講有笑 背後係是非嘅話題人物
朋友話見得多就會習慣 岀到黎唔係個個都真心對你
大把人睇人仆街最開心 用事非黎識朋友

Btw我唔會用好難聽嘅說話屌人 用唔到你嘅方式
上年先被人杯完黎 離開咗嗰圈子就冇咩嘢

同班嘅朋友都係壓力好大 每日瞓得好少
好彩佢地實習遇到嘅老師好好人
其他同科唔同校嘅朋友 實習輕鬆好多
教學時間少幾倍
面對嘅問題好唔同
習慣便可
想像到隻狗嗰樣 實好得意
唔開心都會想攬住人 可惜冇對象被我攬
比人杯係的確好辛苦,同其他人講又未必明
不過每個人經歷都唔同,有d可能實習無事,
出到黎fg先比人杯,
有d人比人杯完吸收教訓後,做野又識玩d
不過最重要絲打你過渡到都好叻呀
我見有時d人真係會比人搞到有精神問題
點都會有臨界點
我未揾到啱自己嘅方法 但係都知道唔可以將負面情緒壓係心到唔處理
嗰段時間同宜家一樣都係成日喊 同自己講捱過就好 死忍爛忍到可以離開
發現我一頂唔順就會返屋企喊
被人杯完都係唔識玩人際關係
唯一學識嘅係做好自己工作 真係頂唔順就辭職/離開嗰圈子

每次見到人被杯都會自己嘅經驗安慰佢
同佢講唔洗格硬令到杯你嘅人鐘意你 唔洗逼自己融入嗰圈子
識安慰人 唔識安慰自己
其實絲打你講得好岩呀,真係唔洗迫自己融入佢地
唔識安慰自己好正常,因為切切實實係自己身上發生嘛
唔係話三言兩語件事就可以完全忘記哂
喊都係好事黎,都係抒發自己情緒既一種方法
好似你話齋,將情緒壓住反而係唔好
最緊要做自己鍾意做既野就可以暫時等自己抽空唔好諗住
之後再搵返方法處理個問題
食煙 自殺
呢個心態逼到自己好辛苦
想做到最好 但太大壓力搞到越做越衰
做得唔好又覺得自己好垃圾
到你做得唔差又覺得自己可以做得更好
點都覺得唔夠好

有時太想得到人認同唔係好事 係對自己冇自信
ching要試下調節心態 我知我講係冇咩說服力
我宜家每日對住鏡同自己講 你每日已經做得好好
嘗試洗自己腦 雖然暫時冇咩用
不斷飲酒 飲到嘔 頭痛為止
利申飲緊
我係skip咗 做鐘意做既嘢等自己唔諗住
逼自己諗方法解決
諗唔到方法之餘搞到自己更加唔開心
不停安慰自己 啲道理又聽唔入耳

傾傾下發現比起開po嗰時心情好返好多 明明乜都冇做
做運動/打機/打飛機
射精
換框法
飲酒要適可而止
飲太多傷胃呀 而且嘔又辛苦 頭痛都辛苦
呢個post好治癒
樓主加油 同人傾又好點都好
為自己諗多啲 唔好成日怪自己
樓上有人講 玩左先 老實講真心
唔開心係冇心機做野的 對自己好啲 令自己心情好 有自信
自慰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞