(劇透)成個復仇者聯盟系列暫時完左,我覺得最慘果個係佢

172 回覆
67 Like 208 Dislike
Hulk是沒有用的
一路以黎佢好似係冇MCU拍既個人電影,但AVG1佢已經包括係最早既復仇者入面
大家都知道佢有幾好打,仲秒左個神
去到AVG2,唔知有冇記錯,
都好似有一幕係講IM特登整左套甲同佢打先叫打到不相佰仲既戲講下佢有幾勁
AVG3佢一開頭俾人秒左,之後就完全冇出過黎,
得返Banner著住套甲係度搞笑(雖然都係殺左一個Thanos既手下)
Banner去到果個位只係一個Scientist,搞笑既角色(著甲仆街俾人笑,智識仲要唔夠條黑妹黎)
AVG4最發揮到作用就係拍左一下手指唔洗死,其餘時間都係搞笑同直頭變左一個Operator咁去問果個"時光機"
但之後,如果我冇睇錯,基本上佢係最後係冇打過,仲要俾D瓦礫壓住左好耐
大佬你Hulk喎,單臂都唔洗搞咁耐啦
成個MCU Nerf到佢成個傻撚咁

呢6個,唔講3巨頭,人類果2個係AVG4入面既發揮我覺得仲多過佢
其實係覺得有少少遺憾,一代終結,個個都有一個ENDING,佢唔知係度做乜
但佢至小都成功將banner 同hulk 合體同啲人唔再驚佢先啦都算係好結局嘅
但就唔覺得係成功將智慧同體力結合左
似一個搞笑角色多D
肥仔雷神不相伯仲
佢成套戲除咗tony葬禮洗咗頭其他時候都無洗頭
Hulk變左一個體力唔夠Thanos、經期隊長、antman勁,智力又唔夠黑妹、Tony勁嘅二流角色
6個原祖, 係得佢最後變到戇鳩鳩搞下笑咁無乜描寫, 唉
幾時拍hulk world war x 10?
我覺得最大既問題係成個系列一開頭佢係真係勁,好打得
但去到衣家實在差得太遠,連打都唔打
佢既對白都有講啦

‘我既存在好似就係為左呢一下’

佢唯一既用處就係個下啪手指
我都明套戲人太多好難處理
但睇返其他人既戲就顯得佢太無謂
BW為左成功犧牲左自己
Hawkeye冇左個家,但最後都可以團聚
Hulk拍手指係最大貢獻但之後呢
以前係冇理智狀態
但依家係班拿控制,所以打交會痛 不了

但我會Expect多d囉,由我接觸marvel開始一路都覺得佢係最好打之一
點知係mcu係infinity stone載具
唔打都算, bw同鷹眼都無乜打, 但真係寫到有血有肉
thor都弱化又打少左, 但真係寫到佢由一國領袖到冚族鏟頹到仆街再見返老母振作
hulk做過啲乜, 連bw死左佢都係講左兩句就算
其實隻hulk成日搞笑腔咁講嘢已經摧毀曬具破壞力嘅形象 同以前獨立電影隻hulk嘅形象差好遠
我以為會講多d hulk 同 banner 之間嘅關係
點知佢一過咗5年就已經合咗體變咗搞笑角色
明明avg3描寫得banner幾好 叫極hulk都唔出嚟
只可以講導演玩壞咗佢 同肥仔雷神一樣根本唔需要設定到2個角色咁樣
最後大戰俾多d hulk表演同thanos 單打多場都唔係好過份
對thor 同 hulk 依2個角色好失望
開頭仲以為會用番幾個月去準備下打大佬
順便俾thor減肥瘦身
屌拿星點知最後就係一個肥佬去打 成件事妹撚柒
唔俾時間thor 減肥瘦身都算啦
我以為一召喚返把斧同個鎚 一著返套裝就即刻變返肌肉型
點知仲係咁撚肥
搞到好柒
avg3最後殺左一個手下果時仲同hulk講話有好多野要傾,我以為終於可以自由咁變身
其實二刀流都好型
係冇左avg3果種霸氣

由A2開始,Marvel有心nerf佢等佢變廢柴
將thor搞成咁應該係為之後嘅故事?如果唔係中後段完全可以整走個肚腩
唔係唔識打交
係直頭打交場面都冇寫俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞