買東涌私樓是否不智?

219 回覆
88 Like 6 Dislike
買樓已經係不智
professor係香港數一數二fluid dynamic嘅教授
話東涌係一個design得好撚柒差嘅地方
海岸線(機場後) urban planning, 側邊railway又expose(太陽曬後發熱)都搞到個環境困住晒啲污染物
剩係東環對出果度個填海contract都成6年
岩岩先開始,唔知會唔會delay
到填完之後仲要食多好多年沙塵等啲樓起完
東涌北私樓區一向住好多蝻同鬼佬

要一個鐘多d 先返到中環
好過新樓得200幾呎
瑧尚好似300呎唔夠都要差唔多600幾萬
東涌北係米指東環同昇薈?
會唔會買完即刻就話要比維修費
映灣園, 藍天海岸, 海堤灣畔 都係
圍城咁慘過住天水圍
住係必需要有嘅野
上黎連登問不如打去1083問,話你聽,無樓果啲實叫你唔好買,又話爆又剩,有樓果啲實同你講升爆。

重有兩類人,一類就可能連業都未畢,人講佢又講,得個吹,另一類就係AA狗,咁直頭唔使理佢,信街邊啲北姑無性病都好過信AA狗

講句人話你聽,如果負擔得到,而計過將來萬一跌兩成你都接受到(可能升兩成又唔定,哩度無人可以好肯定話你知),做足風險評估,又睇岩果個區份,係持續通脹底下,點解唔買?未來交通機建咁多,離島區係有水位,新界西更甚

利申:今年有入手,但唔會講升硬或跌硬,自己量力而為
好過大西北
不如住炮台入面個d丁屋
對面依家起好多公屋居屋
野買又方便
痴線 300幾呎點住人?
仲要東涌都呢個價 搵鬼住咩
樓主你儲多啲錢把啦
多謝提醒,btw恭喜你做業主
出市區遠到pk
我以前都係咁諗,覺得起碼400-500呎先住到人
但係而家望住樓價係咁升,根本買唔起正常size
咁你而家住邊呀?有冇得繼續住住先
380呎自住既話ok
兩個人就要將就下
不過都要睇你裝修擺位既
我唔喺香港住呀 我喺美國
唔係可能,繁忙時間係要半個鐘先上到地鐵
再半個鐘地鐵到中環
成個東涌唔係買東堤灣畔/裕東苑呢啲地鐵站隔離既都唔撚好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞