買東涌私樓是否不智?

219 回覆
88 Like 6 Dislike
作為一個住咗東涌都十年有多嘅人,我係你就唔會考慮東涌,除非工作需要
愈黎愈貴,好羨慕外國買樓平
有冇解釋
宜家想買都買唔到,細兩房都成800 萬
唔諗青衣? 荃灣?
唔到我話事 我呢啲廢青同兩老住
佢地成日飛去玩 近機場岩晒
講堅 無野玩無野食無野做
連個戲院都冇Q埋
住私樓咪有個會所囉
再唔係去東薈城俾喼碌下腳鬧下蝗囉
利申住映灣 早幾年講真果句真係好住
但依兩年來瘋狂起新屋苑 污煙漳氣一塌糊塗
東涌地鐵方便過新界啦
又買玩具?
打劫爆格非禮
又蝻又蝗又有童黨
而家啲機司空姐唔住東涌住去邊?
前排去映灣園都見到唔少外國人
有A車同機鐵嘛
班鬼佬本身住個到(白人佔本地人口3x萬)
我見東涌啲租金都比較高
仲以為好多機師空姐住添
係吖,真係無喇喇生濕疹,因為平時我都係咩都食嘅,不嬲都冇濕疹問題,但上個月就生濕疹,除左空氣污濁左依個問題,我都唔知有咩改變令我生濕疹
我地依啲窮窮既公屋L就話冇得簡姐,你有首期買到私樓真係唔好簡東涌除非你有車又唔怕隔涉,南大嶼都係一個好嘅選擇黎嘅,之前我教幼稚園嘅時候,坐校車出番黎東涌,見到啲外國小朋友屋企住長沙附近果啲獨立屋,都幾靚,而且環境都幾安靜,但空氣會唔會好啲我就唔知喇,但一定少啲腥港人不過我到依加都唔知果頭叫咩
老實講真係想考個牌工作移民算
港蝗支蝗蝻亞就黎多過本地人
其實我一見到係大陸拼音嘅名,我就已經唔會咁好服務,而且通常會hold一hold起佢地case唔掂住唔做住你話我唔夠大愛、話我歧視都好,我真係好L討厭大陸人,你係要黎香港嘅,咁你就自己搞掂自己喇,做乜野用我地香港嘅資源,做乜野用我地香港納稅人嘅錢?我係完全唔L想同佢地接觸
前排我同我同事先比個腥港人呀媽激到死下死下,我同事係好大愛嘅人,果次都私底下講左句:無文化真係好可怕
東涌蝗仲多過人 不如去大灣區買算啦
Why?
男朋友買咗,佢好開心但我就唔太開心,好唔想住果到。。。。仲多蝻過我住大西北
其實有時諗成世租樓咪算,每個月留15000蚊租市區,再慳洗d,淨翻少少錢儲埋投資/去下旅行咪仲好,住東涌真係不了,仲要買。。。
叫人唔好買樓一定係仆街黎
買左東堤?
因為好似貴好多
我都想做有樓廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞