買東涌私樓是否不智?

219 回覆
88 Like 6 Dislike
梗係,100呎都有
肯搭幾個站出去就大把野食既
但咁細間係買黎投資,唔知幾耐先換到大間d
有呀
新樓二百幾尺一房可以租到15K
價錢都係接近600
搏升值換樓LOL,細呎樓升得仲快,但住就好難住架啦。你自住都係買東涌啦,海景+出港島快
最大問題係交通
食嘅雖然都係少 不過可以接受啦 質素唔差嘅(可能我食開屎)
所以都係睇樓主平時活動範圍
機場附近返工就冇得輸
頻繁出市區的話……淨係交通費都好大條數
講出港島快有d唔正確,但應該快過天水圍掛
我留意下先

自住都唔急嘅咁我可以諗諗市區蚊型樓先
係 隔左條青馬就貴好多
各有各好啦,但兩者都係遠
利申:少去港島
荃灣啦
how about東涌居屋
千其唔好呀,除左近條港豬澳大橋,可以過大海方便啲之外,東涌冇樣好架
不停填海填海填海,空氣差到我都最近無喇喇有左濕疹,而且依加仲多左新邨滿東迎東,依2條邨差唔多全部都腥港人,加上開左條橋,起東涌起到蝗蟲仲多過香港人
啲大陸人真係好有問題架我做社福嘅,真心配服班腥港人嘅邏輯思維🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️真係on9架佢地唔係講笑,都唔知點解依個世界會有啲咁嘅人,如果可以炸死12億蝗蟲,簡直係造福社會,造福人群
唔使俾我影響嘅,你去考察下先啦
藍天一房而家620喇喎
東涌蝻蝗多撚過香港人
如果冇小朋友女朋友老婆老豆老母就冇所謂
蝻+蝗+童黨+蝻童黨
都咪話唔驚
東涌線貴啲喎但係 小數怕長計
咁嚴重無啦啦生濕疹
我都唔想俾幾百萬買樓都對住咁多腥港人
thanks bro, 我都要睇多幾區比較下
啱啱美聯睇有575呀
想當年冇咁L多蝗, 冇港豬澳既時候,
東涌其實好好住, 係市區放工返到去,
夠晒靜同悠閒, weekend踩下單車都咪話唔爽

可惜今時唔同往日, weekend個東薈城已淪陷
舊時既型仔鬼佬機師同空姐已經唔再住
取而代之就係一堆蝗

東涌私樓唯一好就係同樣價錢但買到size大少少既單位 同埋有個算係咁既會所囉

利申 住左東涌私樓1X年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞