估唔到hsbc visa signature都變埋公廁卡 (2)

1001 回覆
9 Like 21 Dislike
我有綁到銀行戶口當埋佢 atm 卡用呀
你張卡睇落有問題喎
打上 hotline 換過張好 d
想問下係咪activate左之後, 佢會再寄個新PIN俾你改密碼, 先用到ATM
定係用返儲蓄張卡既密碼都入到ATM禁錢
點樣綁??
落分行申請
之後等幾日就得
用信用卡個提款機密碼
簽唔中最紅自主賞係咪0%回贈
0.4%
百老匯嗰個8%係要係嗰度簽夠6000 定夾埋夠6000 就得
原來學生卡揀左餐飲
之後申請第2張卡都會自動餐飲
因為係跟hkid 你名下所有卡都係一樣
仲有上限一年10萬額
如果冇呢個設定 咁個個都申請5張卡 全部就可以食晒
累積夠$6000 但每次單一$500以上先計
如果冇理解錯嘅話
岩岩出左signature 想問下有冇心得點玩啲最紅自主最抵
岩岩攞到張VS, 有幾個問題想請教
1. 例如而家百老匯有個8%回贈, 如果想係佢到買電腦, 咁我個最紅自主又擺哂落賞家居到。係咪即係如果我買個樣野係$11000, 咁就有8%回贈, 另外再加 11000 x 0.4% + 11000 x 0.4% x 5 = 264獎賞錢
2. 另外個個咩首100,000蚊簽賬, 可獲額外獎賞錢又係點計 睇唔係好明...
3. 見到而家有個
https://retailbank.hsbc.com.hk/promo/spending-instalment-plan/zh-hk/home
想問下係咪係Apple Store買野係中唔到最紅自主 純粹做到免息分期

謝謝各位睇到有D亂...
1. 8% 係 6%+2%,6%基本回贈,上限 600rc,如果用電話付款,有額外2%,上限 120rc。另外,VS 有多 3X
我仲以為紅咭最唔好用最cheap,點知有免年費
唔係x5?

另外第2同3個問題 有冇手足解答到
賞家居 X5
用 VS 如果中六大再多 X3

3. Apple Store 唔喺六大組別當中,所以只得 0.4%
而家有邊張唔係免年費?
請問各位 係咪已經派晒迎接RC 同 Reward+ 300RC?
我張卡5月9號approved 頭一個月簽多過一萬 但係到依家都未收到迎新

請問有無得查詢有無符合到迎新要求
網上申請?有冇cut過卡?
可以打去問下 我就出左了
唔該晒 我試打電話問先
我係匯豐申請儲蓄個時叫埋佢幫我攪張VS, 咁會唔會冇左迎新架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞