估唔到hsbc visa signature都變埋公廁卡 (2)

1001 回覆
9 Like 21 Dislike
邊有咁快琴日仲要係星期六
你講信用卡未顯示你用左來買戲飛?
正常都係2日後先show個交易出來
同埋做咩唔等月結先還
反而想知用月入申請果d批limit係點計
咁同eps有咩分別
信用卡用途就係將本應即時要比既金錢拖到一個月後先比
未見過人咁on9咁樣用信用卡,用八達通算數啦
咁係保守啫,唔係on9嘅,起碼比八達通多啲優惠
每個人都有第一次 人地都係問下
如果我月薪唔夠 戶口長期3-4位數 但響第間銀行供緊層樓 有無機會批
同埋有時未必用到八達通,好似某啲餐廳茶樓咁,碌卡係方便嘅
最近去北美做嘢,人人都用信用卡paywave收錢,用vs俾多少少手續費,或者宜家外地簽賬回贈返,外幣都唔駛唱
簡簡單單係個選擇,
不過要記得去 ebanking 兌換返d回贈
有無巴絲可以俾下意見 利申返之前申請金卡都唔批
我知你要儲分同唔想月尾卡數大
但原來得個100蚊咁少
用得信用卡就係賺個時間差有多啲現金流
記得準時找數就無問題
但好似你每個交易都入番錢落信用卡户口係你先做得出
唔講以為你有大額交易
你每次入條數重亂啦,反而要望實有冇重覆扣賬就真

利申:出街食飯試過
你誤會了
你唔係匯豐做按, 所以唔會計
Thx bro 因為想整張有paywave既用 唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞