信用卡討論區(69) 搵食MGM過主

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
on9
vs計今年嘅話係咪放係賞世界最抵? extra x5
我都覺 4月開始itunes課金都多左1%
明明之前齊頭8蚊78蚊
4月變左8.08/78.78
2019年好早之前渣打已公佈有信用卡條款修訂
可能大家著眼點係電子錢包果度(因為太多人只問紅色APP)
其實仲有一項係海外以港元交易的賬項要收1%手續費,呢樣係3月30日生效
https://av.sc.com/hk/content/docs/hk-noc-final.pdf
想問i-cards 係itunes買野係咪要比1%手續費?
請問hsbc豐澤個回贈可唔可以用嚟買現今券,同埋可唔可以同迎新重疊
網購既話用返外幣比錢就ok啦?
印象中好似要
豐澤個推廣
買券係唔計回贈
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-shopping-special/fortress/terms-and-conditions/
17.「簽賬淨額」為合資格信用卡的最後簽賬金額,所有折扣扣除的金額、現金券之購買及禮物卡之使用均不會計算入「簽賬淨額」內。

下次唔該自己睇T&C
Ching,我入到去都係冇升級既掣可以點算
我交渣打月結單做資產證明都申請到
不過計番有4% 回贈其實都有賺既

我入去到揀左邊邊制升級
中銀孖寶係 icard 同大媽
佢應該指買券
唔係買野果陣用券
想問下大家知唔知道CX大額迎新通常隔幾耐出一次
咩先叫大額
sc嗰100%回贈要幾耐先入帳....開卡到而家都成5個月了...
有冇上去「360全面賞」睇睇?不是直接入落信用卡戶口
另外TnC係寫發卡5個月內,各巴絲分享都係2至3個月左右
如果真係過哂發卡5個月後都未有,可能入漏或者你迎新簽果$1000唔係合資格簽帳
打錯 我係指CX AE $2/里個個offer
分享樣最近發現到既嘢 可能已經old news
用avios 既話 好多國泰既機位只會顯示未來60日
大新7%係咪下個月就回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞