信用卡討論區(69) 搵食MGM過主

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
中銀不嬲唔會同你breakdown啲分點嚟,月結單得一條數
渣打個系統經常性更新到凌晨4點幾,遲多日入帳唔出奇
東亞早排都係咁,easter簽嘅嘢,都要等到琴日先入帳
前幾日紅日簽左數既入帳比正常慢d好正常
假期前一日網上買機票酒店都係前兩日先入返帳
同埋sc 每次準備緊你張月結單個陣 d數都亂晒同埋淨係得返成個月前既紀錄係到
佢Load 完就會正常返,點解呢個問題隔一兩個星期就有人問
因為我未夠鐘出月結單 又唔係紅日簽帳

之前我試過有幾日嘅Apple pay簽賬消失左
跟住一個月後一野bill返晒出黎

我以為渣打又玩返呢招 咪問下有無人都係咁
啱啱收到hsbc vs reject letter,

個理由真係無講過咁,
由於“下列或其中多個原因”.......

另外想問下
有冇話隔幾耐可以再試入?
依加fail左,份環聯報告上網又睇唔到,
真係唔知衰咩
你人工/資產都符合?
放40萬入hsbc
申請即auto批
唔洗等
Hsbc 最紅自主償其實點計
成日都計唔準
資產ok
不過錢係恆生,唔係hsbc,有比足3個月 月結單
唔擺落匯豐就已經fail啦
佢有寫明要放HSBC的
邊度有寫?

啱啱打左去信用卡部問,佢話我電腦record個原因都係資產唔夠,不過我問佢係咪一定要hsbc有acc,佢就話無,
不過佢一直只係話只可以講到比我聽批卡部寫“呢個原因”,佢係幫唔到我,叫我試下申請其他卡
兩間銀行嚟㗎, 點解你會覺得擺錢去第二間銀行可以申請
可能我平時少申請信用卡,

我理解個資產係證明申請人有某筆錢,
證明申請人承擔到某個信用卡額,
使銀行會出信用卡(借數)比申請人,
同年薪有某一個金額無分別,
嚟保證銀行少機會壞帳
岩 冇HSBC ACC都可以申請
夠年薪就可以了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞