信用卡討論區(69) 搵食MGM過主

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
東亞日嘅積分每月cap 50000 , I dollar就 cap 200
東亞日還東亞西
平時嘅積分dollar還平時
唔知玩到幾耐
+1 除左拎黎搶演唱會飛會用下
淨係東亞日咪夠
其他卡狗也不屌
唔貪3% i-dollar既開張免年費咪算
累積唔夠1000
東亞係咪都食唔到額外
1000 easy job
4.4% 真係屌打99%嘅卡

不過各位記得登記,之後就日日東亞日
唔夠$1000只得0.4%或1x
iTitanium要夠$250先回贈$1
今日收到⋯⋯但係我上個星期已經申請左
理工果張係 visa platinum ... 係咪計落 i titanium
For 少過$1000
icard/大媽區始終仲有優勢
唔識計快餐同本地(已爆快餐)個cap
回贈率好似唔同?起碼網上i-鈦同其他卡都唔同
唔夠$1000只得0.4%或1x
iTitanium要夠$250先回贈$1

用返其他 1.5%/2% cash rebate 卡。
應該係跟 i-Titanium
但網上都係得4.8
快餐咖啡餅店每月10%嘅$100
包括東亞日4.4%同額外5.6%
額外5.6%每月最多簽$1786

每月東亞日額外4.4%
有$200/50000回贈
最多簽$4546就爆

你快餐簽幾多,都會扣東亞日$4546嘅quota
所以假設你一個月簽哂$1786快餐咖啡餅店
就只剩低$4546-$1786=$2780
去簽其他嘢去食盡果張卡東亞日嘅額外4.4%

如果係iTitanium又另計
大家唔明嘅話,可以等多陣睇下東亞聽日正式公佈新東亞日點玩嘅……
Q:邊張卡啱我用/回贈高啲?
A:消費習慣因人而異,請自行比較,例如:
-想要現金回贈/里數/積分換禮品?
-迎新禮品啱唔啱駛?
-每月消費幾多?
-主要消費模式?
-手上有咩卡?

東亞
改名做東亞卡討論區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞