[I/A] Marvel Future Fight [40] 終局之戰之 4週年更新 歡迎新手同老手回歸

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
差600支瑩光棒 先t3到隊長
hulk好大隻!
今次update 真心覺得差,睇完電影好多角色新制服其實可以有新技,但好多技能都照copy IW uniform,淨係換個樣
+1 thanos 個制服唔夠出眾

出埋CA 點解唔出雷神技
次元只會升角色基本等級
見到好多人見到今次制服無想像中咁好
我講講今次更新睇法

1. 制服

今次制服真係大改得幾件
Ronin Thanos Hulk
其他真係同上年制服差唔多
如果上年買咗 今年個幾件真係唔太值

Ronin PVE PVP 都唔差
同WS 制服一樣大返身

Thanos 升做Mythical後先發覺
舊制服打timeline 容易啲
不新制服輸出大增
打高階影域好好多

Hulk 太樣衰
真係買唔落
而且技能PVP向
無制服先買得過

CA IM BW 同上年差唔多
無制服就買得過
上年買咗就算啦

Antman 明顯PVP同PVE 好咗
無咗招換物同有減防
打影域好咗好多
Trash panda 5技就真心型 買咗

其實我可以理解點解咁多技能同上年相同
話哂今次電影都無咩流出
無理由畀隻game做哂劇透

其實以前有部分制服會係電影後更新返(如Gamora) 希望今次都有

而且咁多制服都係舊技能
即係一定有新嘅劇透制服

2. Tier 3 Thanos

攻防血大提 打Timeline必有
不過我估part 2 更新會有新T3

PVE 好咗好多 不過唔係一線
如果諗住PVP 就值
諗住打WB 就算啦 有其他更好選擇

3. World Event

個人覺得幾好玩
可以試多啲唔同嘅角色
有幾可會用到裝CTP嘅Thing
依個mode真心好玩

4. Agent Level
終極課長終於有樣野值得課金
而且多咗金幣產出 係好事

總結 今次更新就一般啦
而新手算多咗好多福利
SHIELD ACADEMY送唔多符石
畀新手追Epic Quest容易好多
符石 來源邊到最多?
#731 高質無雷評價

總結 今次更新就一般啦
而新手算多咗好多福利
SHIELD ACADEMY送唔符石
畀新手追Epic Quest容易好多
符石 來源邊到最多?

第一頁都講咗
WBI 產出係最高 不過好唔穩定
因為唔知出咩箱
不過只要出一次紫箱中符石都已經夠做

劇情關一定最差 唔少諗

最穩定當然仲有影域同Token shop
rocket 4技係飛船入面射都好正
新個招有加攻喎
今朝睇盟有人發張圖
thanos 烏木 反蜜汁人 abx 打350萬分
CA新制服高攻左唔少...其實買得過
四技仲有無敵 五技加攻又改到可以同其他效果重疊 pvp同pve都好用好多 況且制服買哂兩件仲有加成
有幾多成機會啲制服會改技
4年嚟有幾多次
唔多
記得仲有次Star Lord 制服改技
應該咁耐都係2 至3次

CA新制服高攻左唔少...其實買得過

都知
不過無咁多料升多次制服
舊制服已經升好
我完全唔明搵巴同其他巴打話thanos a3制服打tl好啲理據係邊?

先唔講明面上t2被動多咗傷害同制服多咗20%英雄傷
就咁搵tl果位id.Karllcl 嚟試,我方組合末日 thanos 大媽

一開波即轉A4 Thanos, 由佢auto 打4次,贏3次,注意贏3次係講緊thanos 一挑三,有次打再末日死咗,但實際上我未輸過,因為最後有大媽

然後用A3 thanos 呢,4次auto 4次都挑唔到三隻,二次俾A4 thanos 殺,一次打到末日就898, 一次打到去大媽被殺
所以A3制服好啲原因係邊定係佢手動好勁?
a4老薩好硬,根本pvp第一人黎
sorry 我無講清楚
其實都係手動試咗幾場
我手動timeline 用舊制服打咗6至7場都無輸 而且都係ACE kill
而且清得快過新制服
新制服技能冷卻長 搞到打好耐

至於auto 就未試過 一陣試吓
而且新制服啲技能仲係用唔慣

理論上新制服好過舊制服
只係手動情況下 舊制服都做到新制服效果
新手玩家追完post有少少野想問巴打

1. 見巴打話接力包最抵,課完接力包有無可能砌到隻T3 thanos出黎?連一星thanos都唔知點先拎到,或者可以砌勁到其他英?鍾意thor, cm, im, ca同hulk,暫時得hulk升左T2,但已經無得再升

2. 錢其實最主要用途係用係邊?

3. 見到商店有好多endgame T2角色 6星賣1500石,其實抵唔抵買?

thx
可能係舊制服s1 cooldown少,其他技又即出唔洗等?
制服進步一定有,但可能啲意思係非大進步?
明白
恰恰相反,TL我比較少手動, 頂多見人地大媽出S4轉人, 同幫白痴Dr Doom出S5
無錯
S1 冷卻少 手動好輕鬆秒T3 大媽

不過新制服輸出高咁多
日後都係Thanos新制服嘅天下
1. 之前就打世界王解鎖1星角色 升階需要打世界王既材料 同大量生體 詳細自己再搵要幾多 就算中手都有排先T3到thanos
2. 所有地方都要用錢 e.g 升階 升技 洗角色IOS套裝
3. 唔抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞