番工冇野做就係時侯用unity整下game

109 回覆
76 Like 8 Dislike
個post死左
支持樓主繼續出
樓主加油 做下呢啲過下手癮真係幾正
垃圾Unity developer 路過
有冇方法build android而唔俾人拆番啲code出黎
一般而言,你需要幫Assembly-CShrp.dll加密
方法有2個

1, 如果你係unity pro既user, 可以向官方購買obfuscation service, 姐係俗稱既代碼混淆
2, 買asset store既obfuscator, 好多大型遊戲都係有用佢, 包括我舊公司

仲有各種各樣既方法(例如.net原生既),但係我冇用過所以就不逐一講了
好地地技術post變成咁...慘...
巴打不如講下新人要識咩技術先做到...其實我覺得真係唔差喎...
雖然好似廢話咁,但識OOP concept + C# + 基本Unity操作就做到
其實好多indie game都好簡單又好玩,樓主其實都可繼續整落去之後試下賣...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞