[NBA][playoff 一輪遊] [Defrozen 與油雞] 2018-2019 魚腩刺球迷專區 (41)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
調轉由harden自己玩其實係賭緊佢當日手感,以今季黎講未必賭得贏,始終你都見佢今季好多場四五十
爵士應該無架啦,下輪勇士反而有外線防守可以1on1 harden,有d野睇
其實係賭登子爆計先定火箭完series先
Po始終冇咁易sell雞
雀仔自己進攻都啞火
上季已經知道個問題
得米糟一個持球進攻點
射手佈置又少
今年要去到季中先搵到Krover 返黎,但又唔多set戰術比佢
同lbj個case類似但細節上唔同
第一lbj dribbling skills好差,係有防守者壓前既情況低下佢唔會選擇扭波扭到有空間pull up
第二係lbj射波威脅同harden比差好遠,花款都無咁多,易捉佢路,佢難守既係佢既體能波,嗰d你知佢點剷但都因為身體質素而守唔到既波
相比之下我覺得harden難搞好多,都未計d雞
呢個問題就一向架啦,純粹靠守到人地失靈,自己用零星火力打贏場波
呢套做法係火箭呢類咁難搞既球隊唔係唔work既,但防守要完美囉
仲要其實harden個身體都好厚身,size嚟講係guard位嘅lbj
一般嘅防守大閘都應該守唔住,係pg 25呢啲先有機壓制到今季嘅harden
我睇第一場都睇到r哂頭 啲戰術四不像咁 korver唔好話表現 連波都好少到佢手 咁要隻射手嚟把鬼
西岸入到final嘅9成係箭湧是但一隊,但係就一定打到五勞七傷,到時隨時唔夠公鹿打
諗下好 我覺得只係公鹿仲未受到考驗姐
二rd打塞會試到
我覺得東岸無咩球隊考驗到佢地
極其量速龍,不過lowry入到playoff咁唔穩定好難講
字母同中間頓呢埋強姦內線嘅食正箭湧呢兩隊嘅弱點,三分對攻又唔驚,輸埋又有咩出奇
無多無少廿分
證明唔係我燈
西龍死係教練到
搵Marc 返黎,但冇戰術比佢
搵Lin 返黎,又係冇戰術比佢

靠主力,Kawhi hold ball 就單打,Lowry就算啞火但run到個進攻

對內公鹿,人地個默契好好多
夠唔夠膽聽日買刺廿分
今季係純俾kawhi打到爽搏佢續
唔係我買就會有廿分
聽日刺十分好了
東決輸波爽唔爽
安心上路
未必輸
鹿成班都係處男
你估隊隊都金塊咩
係活塞打到起哂機仲會怯場?
Final唔同呀
龍如果2 round 打柒人嘅話都唔係好過癮,雖然有垃圾ben,但柒人真係入到2 round 班人個腦應該會醒好多
原來今日又有反勝,溜馬第四節俾人12-31,反輸19分,同垃圾刺一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞