[NBA][playoff 一輪遊] [Defrozen 與油雞] 2018-2019 魚腩刺球迷專區 (41)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
20投5中
算啦,龜打垃圾廁就唔會咁
真, 要比可能打拓好D
但都係過到塊先算
今場打到咁重有希望
屌 40分咁出都唔夠倒啦
雷狗比人炒20度
PG 40mins
WB0 37mind
On9
失望
Wb0有問題
當奴暈都唔好得去邊
我地俾人反cup左廿度呀dllm
如果睇結果唔睇過程既話其實可以接受
不過睇住由lead20分到自己倒輸就真係難受左啲
不過前面我訓緊冇睇
雷湧做咗我地摭醜布,冇人理刺倒水
刺倒水係新聞黎架咩

鯨吞雞塊報仇
我要冷靜下 bye
如果係驚返到主場腳軟而留力 真係要屌pop
搵勇同刺比。。 傻的嗎

有冇人會擔心勇出唔到線丫?
如果真係要揾戰犯,我覺得Gay 先有問題
+/- :-18
2/9 FGM
點都講唔過去
講倒水柒既方面
原來仲有2 TO
that's why 佢從來都係半粒星lor.....
成日都唔做Box out 又會無喇喇發夢
金塊球迷的鼓譟不是我們輸掉這場球的主因,而是比賽計畫的執行,不論體力下滑或比賽尾聲都要想著執行比賽計畫,我們的狀態來到比賽尾聲有點下滑,尤其第四節。

相較之下,對手第四節連續命中困難的三分和拋投,讓比賽對我們來說變得很艱難。

大幅領先被逆轉肯定不是什麼好事,我們上半場打得很好,但是沒有貫徹下去。不過能在客場拿下一場勝利還很棒。

對於判決我沒什麼好說的,我不想被罰款,只能說有些事情和我們所想的不一樣。不過只能先打好比賽,保持強硬的態度爭搶球權,重整旗鼓,回到主場嚴陣以待。

(LaMarcus Aldridge)

第四節4:40,Jamal Murray兩罰命中幫助金塊取得2分領先,Popovich要求暫停,裁判沒給;Forbes三分出手被擊倒未響哨;回頭Malik Beasley三分不進,Aldridge抓下籃板被吹爭球犯規,金塊再次獲得進攻機會。

之後DeRozan兩波攻擊得手和金塊緊咬,金塊發動包夾,DeRozan分球Rudy Gay三分失手,Murray三分得手,Gay發生失誤,Murray再度三分破網分出勝負。

Source:
https://twitter.com/tom_orsborn/status/1118371913091428352
幫人起Q 之後仆街鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞