[NBA][playoff 一輪遊] [Defrozen 與油雞] 2018-2019 魚腩刺球迷專區 (41)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
hgame裡面殿堂級作品 真係要玩
我遲啲學完日文就入手rance10
的唔起心機學日文

最平飛咋
Vip飛冇3-4千美金都應該走唔甩
呢個系列係幾過癮,不過唔可以當hgame 玩
玩戰國果隻咯,大陸好似有人翻譯咗
買定離手
GM2 箭定爵
我買箭廿分
箭第一節已經廿分
咁計法完場係咪炒80
半場36
斷估唔會破湧倒水紀錄啩
神算
70-44=36
未瞓醒sorry
阿爾克馬爾nba版
唔明
btw箭太勁定格食格?見佢兩場都好輕鬆
其實係火箭太勁
如果唔係呢到點會個個都話要打雞塊
本身以為拓仲易打
點知雙槍呢兩場咁癲
本身諗住傷剩Lillard
點知cj好返
想扯開話題?
好啦講箭啦
我覺得係策略問題,佢地守harden偏向用外線防守者閘佢左邊,限死佢dribble嗰陣一定係傳波/右邊剷或者step back
先唔講佢右邊step back都係食生菜咁食
本身逼佢傳波係好事,因為火箭全隊最準係harden,你逼佢比波人=箭炒波機會大左
但係harden真係食腦,佢選擇剷右邊
雖然佢一剷右邊就一定係傳波(因為右邊finishing能力係零),但係佢入到去傳既一定係alley比capela,呢個選擇命中率幾乎100%入
爵士既問題就係外線防守者因為閘死左邊,一定要靠內線上前協防,內線一上前capela就空,成個GM1都係咁樣輸
係估唔到GM2 爵士完全無改善啫,加上火箭全隊射到起哂,就算爵士用其他外線入底逼到capela無得alley,harden傳出去corner three一樣係入

問題就指左出黎,然而你問我點改,我都會答你係無得改,因為本身套防守策略就係逼harden以外既人射
唯一可以改既就係再壓低harden既得分,你見佢三分依然係準
一係爵就換過第二套策略,守1on1,由得harden自己玩,不過到時就會到cp3 capela玩 pick& roll
其實要調轉
由9登子攞分
封死其他人
垃圾刺個場幾好但又係衰收尾
即係好似前年湧咁迫lbj iso咁?不過雀冇隻外線大閘好難做到呢樣嘢 gobert又好鍾意協防放capela
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞