[NBA][playoff 一輪遊] [Defrozen 與油雞] 2018-2019 魚腩刺球迷專區 (41)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實睇返,雞塊只係一招Jokic pick Murray pull up
就夠殺死馬刺
陣中得White 有時候破到
呢個時候好想屎忽仔返黎
https://bbs.hupu.com/26861834.html
痴撚線 pop叫暫停個球證唔吹停 on99
開戰之前大家都輪流講過,純粹係gm1佢唔入先無人理
好撚屈依招 兩個都咁大威脅
其實就係唔夠人焗住用
你用唔係問題,但睇下個勢唔對路就收啦…次次都倒曬先肯換人,神仙都救唔到啦
其實外圍正常發揮同金塊打未必輸
防守唔一定係體格,更多時候係經驗下嘅預判
對方下一步點做,只要防守者早一步預判到其實可以補足到體格不足,除非好似O’Neal 果種純粹暴力式輾壓
對上Jokic Murray 打pick and pull up
守Murray 果個要預先避Jokic pick 係其中一個方法、其次就係用switch,再次就係迫Murray 同Jokic分開,打唔到
防守另一個要點就係隊友間個溝通、輪換 Mills Belinelli Bertans 就係衰呢樣,一係就過度協防、一係就跟唔上對方個傳切,比人猜散,一係就冇溝通咁,一係就賭博式防守

另外係Gay 2場都遊魂咁,專注力好差

上年防守個核心係Murray
不論係預判、避穿過d pick,補防,press,佢都做到好足,有佢係到,好少迫到LMA守人地後衛,可以沉底堅守陣地
White 缺乏Murray 果陣靈活 press 同穿過pick 都差d,好難同時補到Mills Forbes DDr
白仔係防守意識上同籃球智慧強
佢嘅預判其實好準 進攻其實讀哂對面防守先玩
金塊呢兩場都睇到某程度搞唔掂白仔
但pop今場場明明咁好勢收哂主力玩閪咩
將jokic同murray分開呢招應該超哂體力,例子有當年25守灰熊唔知邊個守到佢發老脾
白帝黨黨魁都係咁話,白帝守pnr仲差啲火候
今場唔使外線咁滯 單靠ddr一個就半打爆對面
然後同我㩒熄佢 下場唔派膠都難
Playoff就好心俾絕望嘅感覺人先有機捱4場
放虎歸山dllm
對住murray 過pick用go under, 雖然可能係波波吩咐, 但係射夠兩場乜人都識入波啦,你估對面lonzo ball咩, 幾憎murray都好, 佢pull up係準
手感差要俾壓力等佢再差啲
然後出mills幫對面起機 dllm
係出手快同準
湧要倒咪倒,下場半場就炒你50度,畀你再試下反杯
係兩次呀。。。
全隊得牙科plus minue +10
反科有咩好講
四位射手加埋幾多錢?
唔賣科了

賣毛巾黨黨魁在此召集信眾
2600萬美金
樂觀諗chur爆4場48仲抵啦
有白帝黨
無bertans黨
我好鍾意a頓架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞