97淪陷前既香港

268 回覆
1110 Like 10 Dislike
咁又未必
d 高官議員其實好多都有料
唔洗奶共既話都做到野
唔奶共嘅話
唔奶共仲做到官?
一早比人DQ 左啦
屌,宜家乜都放上網,點俾你人情。。一定係按程序辦事
根本宜家中共就唔想比你好,識少少風水都知近年啲基建根本係別有用心。
http://ca.ntdtv.com/xtr/b5/2018/10/26/a1396726.html

在香港與澳門對接的過港隧道口,兩個人工島形似兩個蛇頭。風水師指,這是「兩蛇對沖」之勢,將使香港和澳門產生是非紛爭,更破壞香港風水。

香港的地形酷似「龜」,屬福地、旺地,而蛇是克制龜的。風水師認為,酷似兩條長蛇的港珠澳大橋,是中共用來壓制香港的一個風水陣,會給香港招來天災是非。

大橋施工9年來,共發生9次致命工業意外,至少18人喪生,工傷的數字超過600宗,被坊間謔稱為「奈何橋」。民間傳說中,奈何橋是通向地獄的入口。

更為蹊蹺的是,大橋主體工程完工後,天鴿颱風就來了,對香港經濟造成巨大傷害,並導致多人遇難。在此之前,很少有颱風直撲香港。而且此後,香港颱風不斷,近期又迎來山竹颱風的侵襲。

港英有比較高公信力嘅法治,亦有知法犯法罪加一等、法律不外乎人情。
唔係宜家港共人治下嘅依法辦事。
其實睇番d相 建築物同環境都好靚 好英倫
舊郵政總局

但係d人睇落好窮 成班都係背心公屋仔就有少少嘔心
咁靚好拆左
英聯邦ok?
嘔心d 咩

其實以前d 人就算窮但都過得開開心心又充滿希望
而家俾你著到靚一靚都皮笑肉不笑咁
好撚型

運動品牌代言人咁款
原打算有民選港督,但支那威脅即刻打仗
97 前香港真係好高質 , 鄰里關係又好 , 落街食野啲商鋪老闆好有人情味 , 有幸呼吸過 97 前嘅空氣
個時窮得黎對社會有希望
而家係知道愈多,見識愈多會愈絕望
睇呢個post D回覆就知道香港人嗰種華人賤種奴性未根除。

對皇帝仲係咁崇拜,完全唔諗自己當家作主,一日只係想要個好D嘅主人庇蔭。

當年既香港海洋公園

留意返,大英帝國旗同香港旗都係咁高咁大

而家嘅支國旗同抽氣扇旗
九十年代呀
咁六七暴動呢?
不過,過多幾年,可能會被美化
當時既窮人同而家唔同
只要肯捱或者肯去讀書就可以改變命運
機會平等 你既出身唔會define你一生
記得許冠文講過 佢細個窮到鞋都穿窿
去喇沙小學面試
排隊比校長望一望個樣乖就入到

而家香港愈來愈同中國印度呢啲落後社會接軌
階級分化 貧富懸殊嚴重
窮人想向上游
五毛可能死撐條鯊魚英國遠洋游過黎咬人
唔關事喎正常國家越發達階級先越固化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞